Manises reclama les responsabilitats de neteja i manteniment del Parc Natural del Túria

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha reclamat les responsabilitats dels treballs de neteja i manteniment del Parc Natural del Túria que corresponen a la Confederació Hidrogràfica del Júcar (CHJ). L’Ajuntament denuncia l’abandonament de tres llocs del municipi per part de la Confederació: el llit del Salt de l’aigua, el Barranquet i el pas del riu Túria per Manises.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises enviarà a partir d’ara tres escrits setmanals a la CHJ, un per cada zona afectada, ja que encara no ha donat cap resposta a les nombroses queixes  que ha enviat constantment el  Consistori maniser amb anterioritat.

PublicitatTroballengua  

Aquesta inoperància de la Confederació es remunta a juny de 2015, quan l’actual equip de govern es va fer càrrec del municipi. Després d’aquestos més de 2 anys d’immobilisme total per part de la CHJ, aquestes tres zones necessiten d’una actuació urgent perquè Manises és el territori del Parc Natural del Túria més afectat per la desídia dels responsables del seu manteniment, la Confederació Hidrogràfica del Júcar.

Com a conseqüència, Manises pateix contínuament molèsties, perills i insalubritats que són fàcilment evitables. De fet, la Conselleria ja va haver d’intervenir per netejar la zona recreativa de la presa. Però, l’actual estat del llit del Salt de l’aigua, el Barranquet i el pas del riu Túria fa propici la proliferació de plagues de rosegadors o insectes com la recentment patida plaga de «galeruca de l’olm», la qual es va detectar als màrgens del riu. A més dels diversos incendis patits al llit del Salt de l’aigua, les males herbes i les canyes acumulades al pont del cementeri fan que pràcticament estiga tapat, amb el perill que això suposa en aquestes dates on hi ha risc de gota freda.

Per aquestos motius, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, reclama que «la Confederació Hidrogràfica del Júcar no faça desistiment de les seues competències i duga a terme les feines de neteja i manteniment necessàries per no posar en perill la integritat dels béns immobles i, el més important, la salut de la ciutadania de Manises». En paraules del mateix Rafael Mercader, «l’Ajuntament de Manises serà com la gota que colpeja la roca».

Finalment, Mercader ha recalcat que «no és normal que actualment s’estiga treballant en la neteja del nou llit del riu Túria al seu pas per Mislata, Xirivella i Quart de Poblet, i s’obliden del nostre municipi quan l’Ajuntament de Manises ha reclamat constantment a la CHJ la seua obligació, perquè és competència exclusivament seua, de realitzar els treballs de neteja i manteniment del Parc Natural del Túria al seu pas per Manises».

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana