sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 14.000 músics desfilen per València a la cerca de diversos rècords

L'objectiu era "demostrar al món per què la Comunitat és reconeguda internacionalment com a terra de músics"

Més de 14.000 músics pertanyents a més de 300 bandes van desfilar des de les set d’ahir a la vesprada pels carrers de València per intentar batre el Guiness a la “major desfilada de bandes de música” de la història.

La desfilada, emmarcada en la celebració del 50 aniversari de la Federació de Bandes Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), va concloure en el camp de futbol de Mestalla, on més de 20.000 músics de 420 societats musicals van intentar batre almenys 14 rècords Guiness.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, va assenyalar “és un dia històric sense pal·liatius, que esperem que marque un abans i un després, perquè es tracta d’una cosa molt gran”.

Rodríguez va precisar que amb la cerca d’estos rècords volen que “el món conega el que passa a la Comunitat Valenciana amb les societats musicals”, i va destacar que este acte es produeix just un dia després que el Govern valencià haja atorgat el grau més gran de protecció d’un sistema cultural a estes societats.

A partir de les 21 hores començà en l’estadi del València CF un espectacle amb la música del grup valencià Vadebó, després del que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics de la Comunitat, van interpretar peces del seu repertori.

A continuació es va intentar batre altres tretze rècords Guiness als majors ensembles de fagots, saxofons, oboés, flautes, trompes, trompetes, trombons, fiscorns, tubes, bombardins i clarinets.

També es va buscar el Guiness al ensemble més gran de percussió corporal, amb l’estrena de l’obra “Som cos, som foc, som sota”, del compositor Llorenç Barber, que va ser interpretada per 20.000 músics baix la direcció d’Óscar Vidal.

Finalment, es va intentar aconseguir el rècord a la “Banda de música més gran del món”, pel que va ser necessari reunir a un mínim de 20.101 músics, ja que la marca actual la tenia actualment una entitat musical d’Estocolm amb 20.100 músics.

L’objectiu d’esta iniciativa era “demostrar al món per què la Comunitat és reconeguda internacionalment com a terra de músics”, així com retre homenatge a tots els components de les societats musicals.

L’acte, que finalitzà passada la mitjanit, va ser retransmés per la televisió autonòmica À Punt, que actualment emet en proves, i es produeix un dia després que el Consell declarés bé d’interés cultural immaterial la tradició musical popular valenciana, materialitzada per les societats musicals.

La FSMCV està formada actualment per 549 societats musicals, més de 200.000 socis, 40.000 músics federats, més de 4.200 professors, 600 centres educatius i més de 60.000 alumnes. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado