El nou rècord de la Marató de València el bat Kitwara

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Sammy Kitwara bat el rècord de la Marató de València. El keniata, amb un temps de 2:05:15, baixa en un minut l’anterior plusmarca. Kitwara ha recalcat la seua condició de favorit per deixar anar al seu compatriota Evans Chebet mancant tres quilòmetres per al final. Chebet, també ha estat per sota del rècord de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, en 2:05:29. El tercer lloc ha estat per a l’etíop Deribe Robi Melka (2:06:37).

Kitwara ha batut en gairebé un minut el rècord de la marató valenciana, establert en 2015 pel kenyà John Mwangangi amb un temps de 2:06:13, principal objectiu que s’havia marcat l’organització per a la carrera d’aquest any.

PublicitatTroballengua  

En categoria femenina Aberu Zennebe ha estat la més ràpida. L’etíop ha creuat la línia de meta en 2:26:17 i s’ha quedat a més d’un minut del rècord femení.

Prop de 28.500 atletes han pres la ciutat avui. A les 8.30 hores s’ha començat la Marató València Trinidad Alfonso EDP i la 10K paral·lela. El pont de Monteolivete ha tornat a ser protagonista d’una de les instantànies més impactants i que es converteix cada any en la millor presentació de la prova i la ciutat cap a la resta del món.

La marató més ràpida en sòl espanyol ha comptat amb quatre sortides per alleugerir l’inici de la carrera i que els prop de 20.000 inscrits pogueren gaudir de la prova.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana