sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Obres Públiques publica tres nous projectes del mapa de concessions de transport de la Comunitat Valenciana

La CV 107 La Foia de Bunyol-València estableix noves connexions entre Turís, Godelleta i Cheste i la CV104 Aiora-Requena-València millora l'oferta del Valle de Cofrents-Aiora.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a informació pública els projectes de servei públic CV 107 La Foia de Bunyol-València, CV 104 Aiora-Requena-València i CV 213 Orihuela-Alacant, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Amb la publicació d’estos anuncis, ha assenyalat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, “ja són 21 els projectes que la Conselleria ha sotmés al tràmit d’informació pública, que es poden consultar a la web consultar aquí, la qual cosa suposa que amb estes tres noves concessions, la conselleria ja ha fet pública la meitat de les concessions previstes”.

Per al director general, els principals objectius de la nova xarxa de transport de viatgers per carretera se centren a “millorar la competitivitat mitjançant rutes directes o semidirectes, aprofitar la integració de les rutes escolars en les línies regulars per atendre nuclis poblacionals de menor grandària o de complicada accessibilitat i adequar l’oferta a les necessitats de la demanda”.

En conseqüència, Domingo ha explicat que amb un total de 41 concessions de transport, huit a la província de Castelló, 15 a València i 16 a Alacant, a més de dues interprovincials que connecten les províncies d’Alacant i València, el nou mapa concessional que ha elaborat el departament que dirigeix la consellera Salvador “permetrà garantir el servei al 100% dels municipis de la Comunitat Valenciana”.

Connexió amb el Centre d’Especialitats d’Aldaia i l’Hospital de Manises

La concessió CV 107 atendrà als municipis de Yátova, Alboraig, Macastre, Bunyol, ChivaChesteTurís i Godelleta, que registren una població de més de 47.000 habitants. Per a això, comptarà amb un mínim de set autobusos que recorreran uns 822.000 quilòmetres anuals per atendre set línies de transport, amb una longitud total de línia de 332 quilòmetres.

Esta concessió es recolzarà en l’autovia A-3 per comunicar la comarca de la Foia de Bunyol amb València, utilitzant dos itineraris principals. Un que segueix la traça de l’autovia per donar servei principalment a ChesteChiva i Bunyol; i un altre parcialment interior que donarà servei a Godelleta i Turís, arribant tots dos itineraris fins a Yátova, Alboraig i Macastre.

Esta proposta es configura en tres grans eixos. El primer des de Cheste fins a València, el segon enllaça Turís amb València, via Godelleta, cadascun d’ells oferiran nou expedicions d’anada i volta de dilluns a divendres laborables; sis d’anada i volta els dissabtes, i quatre d’anada i volta els diumenges i festius.

Per últim, des de Yátova fins a València, via Macastre, Alboraig, Bunyol, Chiva i, de vegades, Cheste, hi haurà deu expedicions d’anada i volta de dilluns a divendres laborables; sis d’anada i volta els dissabtes, i quatre d’anada i tornada diumenges i festius.

A més d’estos eixos, s’han creat dos nous itineraris principals que connecten a tots els municipis d’aquest àmbit amb l’Hospital de Manises, així com amb el Centre d’Especialitats d’Aldaia, amb quatre expedicions d’anada i volta de dilluns a divendres laborables.

Respecte a la situació actual, la nova proposta de servei millora la competitivitat, l’aprofitament dels recursos en augmentar l’oferta actual entre Turís-València i Cheste-València, i la interconnexió interna de la comarca, en permetre la relació de Yátova, Alboraig i Macastre amb Bunyol, Chiva i Cheste i amb Turís i Godelleta i crea una nova connexió directa entre Turís i Godelleta i Cheste.

Addicionalment ofereix un servei directe a la platja de la Malvarrosa, amb una expedició d’anada i volta dos dies per setmana en els mesos de juliol i agost per a tots els municipis de l’àmbit de la concessió. Així mateix es fomenta la intermodalitat amb la línia C-3 de RENFE a Bunyol, Chiva i Cheste, amb la xarxa de metro a València en la parada de Plaça Espanya, i amb la xarxa d’autobusos urbans de València.

Adaptació dels itineraris dels serveis de titularitat estatal

La CV 104 Aiora-Requena-València atendrà nou municipis de la Plana d’Utiel-Requena i La Vall de Cofrents-Aiora (Aiora, Cofrents, Xalans, Xarafull, Requena, Setaigües, Teresa de Cofrents, Utiel i Zarra) que registren gairebé 43.000 habitants. Per a això, la concessió comptarà amb un mínim de sis autobusos que donaran servei a sis línies principals, amb una longitud de 537 quilòmetres, la qual cosa representa 630.000 quilòmetres anuals.

La concessió es configura sobre la base de dos grans eixos de relació. El primer, que bascula sobre l’A-3, per comunicar les comarques de la Plana d’Utiel-Requena i La Vall de Cofrents-Aiora amb la ciutat de València. I un segon eix, recolzat sobre l’N-330, que s’estén des de Requena fins a Almansa.

L’oferta de servei és d’Utiel-València amb set expedicions diàries d’anada i volta, oferta que es reforça amb la línia d’Aiora, augmentant el servei, a partir de Requena amb nou expedicions diàries per sentit, i la ruta Valle de Cofrents-Aiora-Requena-València tindrà dos diàries d’anada i volta.

Per a la ruta Valle de Cofrents-Aiora-Almansa, la línia del Valle amb Almansa realitzarà tres expedicions diàries d’anada i volta, amb el reforç d’una addicional d’anada i volta entre Aiora i Almansa. L’oferta conjunta de les línies d’Aiora-València i Cofrents-Almansa, una vegada suprimides les prohibicions de tràfic actuals, permetran que els municipis del Valle disposen de fins a cinc expedicions per sentit amb Aiora, capçalera comarcal.

Esta oferta es complementarà amb la nova concessió CV 105 Aiora-Requena, que també donarà cobertura a este àmbit, estructurant les relacions de mobilitat entre Utiel, Requena i la resta de municipis de la comarca tant amb Benaixeve com amb València. Igualment en la concessió CV 104 s’inclouen els serveis que atendran la demanda de transport escolar de dues rutes actuals de la zona.

El futur plantejament de servei de transport per a la comarca adapta els itineraris d’alguns serveis que depenen de l’Estat (VAC) eliminant les prohibicions de tràfic actuals, la qual cosa redundarà en una millora de la qualitat del servei, una major puntualitat i un increment de l’oferta de transport en les relacions dels municipis de la Vall de Cofrents-Aiora amb la seua capçalera comarcal.

La nova proposta permetrà la connexió amb els principals centres d’atracció: l’Hospital de Requena i, per als municipis de la Vall de Cofrents-Aiora, també el d’Almansa; l’estació de RENFE a Almansa, per coordinar amb els trens que van cap a Xàtiva, València, Albacete i Madrid, i la ciutat de València, amb parades properes a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, l’Hospital General i l’Estació d’Autobusos, que permeten també la coordinació amb Metrovalencia.

Connexió dels principals nuclis de la Vega Baixa amb les àrees d’Elx i Alacant

La CV-213 Orihuela-Alacant donarà servei a una població de prop de 900.000 habitants concentrada en els eixos de comunicació que connecten els principals nuclis de la Vega Baixa amb les àrees urbanes d’Elx i Alacant. Per a això comptarà amb una dotació mínima de deu autobusos, que realitzaran 1,1 milions de quilòmetres i prop de 20.000 expedicions a l’any, la qual cosa equival a una mitjana diària de 53 expedicions.

La proposta de servei inclou set línies que permeten assegurar connexions directes i funcionals amb els principals nodes de transport i centres atractors de referència (estacions AVE, aeroport i universitat), refonent tràfics regulars actualment en prestació de les concessions provincials CVA-090 Oriola-Alacant i CVA-001 Orihuela-Guardamar del Segura-Alacant, i de la concessió de titularitat estatal, VAC-132 Múrcia-Alacant, juntament amb altres línies de nova creació.

Així, hi haurà una millora de la competitivitat amb rutes directes cap als nodes d’Elx i Alacant. En este sentit, la línia 1 Orihuela-Alacant (directa), proporciona un servei express per via ràpida entre les estacions d’Orihuela i Alacant. De la mateixa manera, s’asseguren les connexions directes amb nodes de transport i centres atractors de referència, com les estacions d’AU d’Alacant i Elx-Crevillent, l’Aeroport i la Universitat d’Alacant.

Destaca la posada en servei d’una nova ruta aeroportuària, la Línia 2, que permet connectar amb l’aeroport a poblacions com, Oriola, Callosa de Segura, Albatera i Crevillent, que fins hui mancaven de servei directe.

D’igual manera es recupera en el contracte dels tràfics de naturalesa autonòmica, però de titularitat estatal, que actualment presten servei en l’eix Orihuela-Elx-Alacant, la qual cosa afavoreix la inclusió, per exemple, de serveis universitaris a poblacions com Redovà, Callosa de Segura, Coix, la Granja de Rocamora i Albatera, que no tenien connexió directa amb la Universitat d’Alacant.

Finalment, les línies 5 i 6 permeten oferir connexions diàries amb la capital i el seu entorn metropolità, a nuclis menors de 10.000 habitants com són Bigastre, Xacarella, Algorfa, Benejússer, Benijòfar, Los Montesinos, Sant Miquel de les Salines, Catral i Dolores.

Últimas noticias

Contenido relacionado