Ortiz demana intervenció a Puig per tal d’arribar a un acord en finançament

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valeniana (PPCV), Eva Ortiz, ha assenyalat que Puig “ha de reaccionar” i “fer passos” que ens acosten a un sistema de finançament adequat, fet pel qual li ha instat a reclamar-li a Sánchez que intervinga amb els barons territorials del PSOE per a agilitar la negociació i arribar “més ràpid que tarde a un acord”.

Eva Ortiz s’ha pronunciat en estos termes en relació a la pròxima reunió que el President del Govern mantindrà amb el President de la Generalitat i, sobre este tema, li ha assenyalat que “és el temps de la política útil, del diàleg i la negociació”.

PublicitatTroballengua  

Així, ha assenyalat que “amb la pancarta no es tanquen acords, els pactes s’aconsegueixen amb reunions, trucades, i trobades” com els contactes que ja s’han establit des del PPCV amb altres responsables autonòmics per a acostar postures i tenir un sistema “a l’altura”. Així, ha preguntat a Puig amb quants presidents autonòmics ha parlat per a acostar postures? Quantes reunions ha mantingut a Ferraz per a no retardar el model?, Quin model vol el PSPV i quin vulgues Compromís?”.

Per açò, ha reclamat “menys soroll i més acords” perquè “cada segon que Puig li dedica a muntar manifestacions, és un segon que li roba als valencians per a tancar un pacte”. “Puig pot retardar l’acord amb manifestacions o avançar-ho amb acords”.

Així, ha assenyalat que “els qui posen l’embolic per davant, els qui prefereixen els crits a la taula de negociació, les pancartes als informes, estan posant en risc el clima d’acord que ha d’acompanyar una negociació fonamental per a la Comunitat i per a Espanya”.

Compromís, PSPV i Podemos no tenen clar quin model volen

Per açò, ha qualificat de “simptomàtic” que “els valencians encara no sapiem si Compromís, PSPV i Podemos a la Comunitat defensaran un, dos o tres models”. Per açò, ha indicat que “l’absència d’acord entre ells, la tapen amb soroll” i ha instat a Puig a “definir una proposta valenciana amb els seus companys de Govern, i després, asseure’s amb el PP per a treballar un model que assegure el futur de la Comunitat”.

Eva Ortiz ha assenyalat que “per molt que s’obstinen, l’hemeroteca no enganya”, qui en 2009 va aprovar un model de finançament que discriminava a la Comunitat va ser Zapatero i el PSPV; qui en Les Corts va votar en contra de demanar una millora del model va ser PSPV i Compromís, per la qual cosa “ha de deixar de fer contorsionisme polític, asseure’s amb els seus companys de files i establir un full de ruta”.

La secretària general dels populars valencians ha assenyalat que la reunió s’emmarca en la voluntat del Govern d’atendre les necessitats dels valencians, “per sobre de les sigles, com sempre fa el PP”, prova d’açò és que cada vegada que vénen anuncien inversions milionàries en projectes parats pel PSOE com el Corredor.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana