Paterna aprova els pressupostos amb el vot en contra del PP, C’s i EU i l’abstenció dels dos regidors no adscrits.

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Ajuntament de Paterna ha aprovat ahir de vesprada en Ple Extraordinari els Pressupostos Municipals per a 2018, un dels més dividits de la seua història, doncs han votat al seu favor PSOE, PASIP i Compromís per Paterna, s’han abstingut els dos regidors no adscrits i han votat en contra PP, Ciutadans i Esquerra Unida.

“Aquests comptes, que ascendeixen a 60.000.000,67 euros, han sigut dissenyades per i per als paterneros i les paternes”, ha afirmat la regidor d’Hisenda, Eva Pérez, en referència al fet que els pressupostos arrepleguen les reivindicacions i necessitats veïnals que ha fet arribar la ciutadania a través de les nou juntes de barri per les quals han passat.

PublicitatTroballengua  

Pel que es refereix al deute, Eva Pérez ha destacat que “quan arribem al govern ens la trobem en un 70.58%, i actualment està en el 52%” al mateix temps que ha avançat que “entrarem en 2018 amb un deute inferior al 50%- al voltant de 28 milions d’euros, molt per sota del límit del 110% que preveu la llei”.

No obstant açò el PP els ha qualificat com “l’art de l’engany”. Ja que recrimina al tripartit que sent l’últim pressupost complet que es puga executar en aquesta legislatura, hagen retallat en partides pressupostàries tan importants com la targeta solidària, ja que és l’única opció perquè centenars de famílies puguen rebre ajudes alimentàries, després del tancament del menjador social l’1 de gener de 2017 realitzat per l’equip de Govern actual.

Per a la regidora Marisa Ferre, que ha defensat avui la posició del Grup Municipal Popular “hem passat de rescatem persones, a retallar en les persones”, ja que s’ha reduït un 11% la subvenció en l’ajudes d’acció social; un 20% en les ajudes per a pal·liar la pobresa en la Coma; un 18% la partida pressupostària de dona i igualtat; un 29% en promoció social; i un 12% en la d’ocupació.

El Grup Municipal Popular ha proposat al Govern del Batà mesurades tals com l’obertura del menjador social; la finalització del projecte de canalització del Barranc del Rubio; que s’augmente la consignació pressupostària de la targeta solidària, entre altres mesures. ja que en el període d’al·legacions, el Partit Popular presentarà una bateria de propostes que serviran per a millorar la qualitat de vida dels paterneros, en el cas que aquest equip de govern tinga sentit comú i les accepte.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana