jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia de la Generalitat comença a utilitzar drones per a la vigilància

La Unitat del Cos de Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana han començat a utilitzar drones en la vigilància de jaciments arqueològics amb l’objectiu d’evitar els espolis que es registren en les nostres comarques i que deriven en el tràfic i venda il·legal de peces de gran valor.

El grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat va recuperar solament l’any passat un total de 1.400 peces espoliades en jaciments arqueològics de les comarques dels Serrans i Camp de Túria, entre elles monedes de gran valor històric d’època ibèrica, romana, moderna i contemporània, i fins a un excepcional morrió de cavall de bronze sostret del jaciment La Cua II, a Llíria.

Durant l’any 2017 es van realitzar 277 inspeccions en jaciments arqueològics, fins i tot a través de vols en helicòpters en zones de difícil accés. “Amb la utilització del dron serà més fàcil accedir a estes zones complicades i incrementar i actuar amb més eficàcia en la lluita contra estes pràctiques il·legals”, explica el cap del grup d’Intervenció en Emergències, Luis Martínez Adobe.

De moment, segons afirma Martínez Adobe, la Policia de la Generalitat compta amb un dron d’última tecnologia que no solament s’utilitzarà per a vigilar jaciments arqueològics, sinó també, i des del grup de Medi ambient, per a impedir abocaments contaminants i il·legals en rius, atemptats contra el patrimoni natural o robatoris en el camp.

La Policia Autonòmica posarà també el seu dron al servei de la cerca de persones desaparegudes, vigilància en grans esdeveniments amb afluència de públic i incidents relacionats amb les emergències en incendis forestals o inundacions.

En els seus serveis amb drones, participen quatre agents: el controlador o pilot de dron, un observador i una patrulla conformada per dos policies. Prèviament al vol, es fa un treball de camp o reconeixement de la zona amb l’objectiu d’afermar la seguretat de l’aparell i qualsevol incident imprevist de seguretat relacionat amb les persones.

El pilot i l’observador s’ocupen principalment de l’efectivitat del vol quant a localització d’objectius i albirament, per exemple, d’alguna au o qualsevol altre obstacle que interferisca el vol de l’aparell, com a cablejats, altres drones, etc.

Si a través de les imatges captades pel dron, en qualsevol moment del vol, es detecta una activitat fraudulenta, la persona que pilota (directora de l’operació) ordena a la patrulla, en eixe mateix moment, acudir ràpidament a lloc dels fets i transmet les coordenades exactes d’on estan succeint els fets per a identificar a les persones que els estan protagonitzant.

“El dron és una eina fonamental -conclou Martínez Adobe-, amb moltes possibilitats, i en la Policia autonòmica sempre procurem dotar-nos dels elements indispensables perquè l’exercici de les nostres funcions siga el més eficaç possible”.

Últimas noticias

Contenido relacionado