PP: El Consell està fent tot el possible per carregar-se els bous al carrer

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Bellver ha criticat que “el tripartit”, en al·lusió al Govern format pel PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem, està “complicant i fent impossible” la tradició a la Comunitat Valenciana, “no per la via directa” perquè no s’atreveix a prohibir els festejos directament, “que és el que els agradaria”, sinó per la via dels fets.
En roda de premsa al costat del secretari general del seu grup parlamentari, Lluís Santamaría, Bellver ha dit que açò es reflecteix en la disposició incorporada a la Llei d’Espectacles, que regula el sector, a través de la Llei d’Acompanyament, amb “mesures que són impossibles de suportar” per les penyes taurines.
“Estan aconseguint que un percentatge molt important de les festes vaja a desaparéixer per la impossibilitat de complir les càrregues que està imposant el Consell tripartit”, ha afegit.
Al seu judici, “l’únic partit que està en aquests moments defensant la festa de bous al carrer és el PP”, com ja va demostrar quan va governar, a través de la declaració de Bé d’Interés Cultural d’aquests festejos, que el Consell va derogar, la comissió de seguiment amb representants de tot el sector i un decret “pioner”.
Santamaría, l’últim conseller del PP amb responsabilitat en assumptes taurins, ha recordat que uns 290 municipis de la Comunitat van celebrar més de 8.000 espectacles taurins en 2015, any de crisi, la qual cosa en la seua opinió evidencia “una realitat social”, amb nou milions de participants i generadora d’activitat econòmica.
“Atacar d’enfront d’aquesta activitat és al que no s’atreveix aquest govern autonòmic”, ha insistit per a retraure al PSPV la seua “connivència”.
Bellver ha criticat que el Consell prenga decisions al marge de la comissió consultiva en matèria taurina, on estan representats partits, Administracions, ramaderies i “tots els que tenen alguna cosa a dir en el món del bou”.
Sobre aquest tema, Santamaría ha recordat que fa any i mig se’ls va proposar formar part d’una taula amb tots els partits per a debatre i arribar a acords però avui dia no tenen notícies sobre aquest tema, i ha afirmat que la Conselleria “està còmoda torejant la qüestió, retardant les mesures i furtant el debat a la comissió”.
Preguntat per la proposició no de llei presentada pel PP per a demanar un segon mèdic en festejos de més de 5.000 persones i en contra de la qual es va pronunciar la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que la van presentar responsables de Sanitat que desconeixien que aqueixes qüestions es debatien en la comissió.
Ho ha atribuït a una “descoordinació” i ha assegurat que la iniciativa no es va presentar en cap comissió i que ha “decaigut”.
Bellver ha demanat, a més, la compareixença de la directora general de À Punt, Empar Marco, per a explicar per què va dir que no se n’anaven a retransmetre bous en els mitjans públics valencians i a què es referia quan va dir que no creia que Les corts li corregiren perquè “no hi ha cap acord” per a prohibir la seua retransmissió. EFE

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana