PSPV i Compromís reivindiquen un tracte just per a la Comunitat

Blanqueries, Actualitat Valenciana
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Les propostes dels socialistes i Compromís es divideixen en dos grans blocs: un de reivindicació al Govern d’Espanya “perquè acabe la discriminació a la Comunitat” i un segon instant al Consell al fet que “continue desenvolupant les polítiques recollides en l’Acord del Botànic”.

Després de la finalització de la primera part del Debat de l’Estat de la Comunitat els grups parlamentaris PSPV i Compromís han presentat conjuntament un total de 100 propostes de resolució “amb les quals volem continuar millorant la vida dels ciutadans i ciutadanes amb polítiques que no solament retornen els drets, sinó que també contribuïsquen al benestar dels valencians i valencianes”.

PublicitatTroballengua  

Així, i després d’un acord entre Podem, Ciutadans, Compromís i PSPV “per a poder fer un debat de qualitat, centrat en el que realment preocupa els valencians, més àgil i efectiu” els grups van decidir el nombre de resolucions que cada grup presentaria per al seu debat i a aquest efecte poder dedicar més temps “a cercar acords, diàleg i consens”. Una decisió que contrasta amb l’obstinació del PP “de presentar propostes a pes”.

D’aquesta forma, les propostes de PSPV i Compromís poden dividir-se en dos grans blocs, un d’ells centrat a reivindicar al Govern Central una millora del finançament i de les inversions “al mateix temps que demanem que s’acabe la discriminació a la Comunitat i als valencians des del punt de vista social, territorial i econòmic”. En aquest bloc es troben iniciatives com la petició que retire els recursos a la Llei de la Funció Social de l’Habitatge o els decrets d’eliminació de copagos; així com l’exigència d’incloure en els pròxims pressuposats l’Entitat Metropolitana de Transport.

El segon bloc se centra, pel contra, en la petició al Consell de seguir desenvolupant les polítiques recollides en l’Acord del Botànic i que aprofundisca en “el rescat de les persones i de les polítiques socials”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana