PSPV lamenta la situació de Catalunya i demana diàleg per tornar a la legalitat

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

L’Executiva Nacional dels socialistes valencians s’ha reunit a la seu de Blanqueries per debatre i analitzar diversos temes, entre ells els últims esdeveniments ocorreguts a Catalunya. Davant els mitjans de comunicació el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat que “la difícil situació de Catalunya haja arribat on mai hauria d’haver arribat”. “Jo esperava que ahir es produís una situació de desbloqueig. Crec que cal retornar a la legalitat i al mateix temps també al diàleg perquè són condicions sine qua non per reconstruir la convivència i no perdre l’oportunitat de tenir un futur en comú” ha assenyalat Puig al mateix temps que ha alertat que “és això el que s’està posant en qüestió”. De la mateixa manera ha lamentat la falta de generositat per ambdues parts i ha advertit que “o hi ha diàleg i capacitat d’entendre el plantejament de l’altre o no va a haver-hi solucions”. “Avui és un dia trist per a tots els demòcrates i per tots els que creiem que hem de conviure i que Catalunya és important en el conjunt d’Espanya” va assenyalar Puig qui va manifestar no entendre els aplaudiments i el “hooliganisme dels uns i els altres, la gent està sofrint, sincerament no ho entenc”. “Amb els aplaudiments d’un i un altre costat sembla que hagen guanyat els hooligans i si guanyen els hooligans, perd la societat i la convivència”.

Per la seua banda el portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez ha assenyalat que “els socialistes no podem ser equidistants davant el problema de Catalunya” al mateix temps que ha qualificat el dia d’ahir com “molt trist i complicat”. En aquesta línia ha assegurat que “davant la fallida del règim constitucional i de la legalitat vigent solament queda l’alternativa de l’aplicació de l’article 155”. En aquest sentit ha fet valdre el treball realitzat pel PSOE perquè l’aplicació siga “de la forma més suau possible, prudent i progressiva sense intervenció dels mitjans de comunicació catalans i en el temps més breu possible amb l’únic objectiu que es convoquen eleccions i es torne a la legalitat”. De la mateixa manera va incidir en què “és imprescindible que quan hi haja un canvi d’actors polítics tornem al diàleg que mai hauríem d’haver perdut i que de manera conjunta puguem dur a terme una reforma de la Constitució que done lloc a una Espanya en la qual totes les sensibilitats tinguen espai”.

PublicitatTroballengua  

Un altre dels temes a tractar durant l’executiva va ser la votació i aprovació definitiva de la venda de la seu del partit situada al carrer Blanqueries. “Definitivament hem obtingut una bona oferta i va a ser venuda per 5.800.000 euros” ha informat Rodríguez qui va assenyalar que “en el terme d’un any s’haurà d’abandonar l’edifici i per tant s’està en procés de trobar nous espais”.

L’aprovació del reglament per a la convocatòria dels congressos comarcals va ser un altre dels punts de la reunió. Sobre este tema el portaveu socialista va explicar que “amb l’aprovació d’aquest reglament es pretén continuar perseverant a mantenir l’esperit que sempre ha tingut el PSPV i donar molta importància a l’organització a través de les comarques i a la participació de la militància”. “El que es fa en aquest reglament és regular com es van a convocar els congressos comarcals i introduir l’elecció directa del secretari general de les comarques mitjançant el vot directe de la militància” va explicar Rodríguez.

Finalment també es va tractar sobre el programa Edificant presentat per la Generalitat al costat dels ajuntaments i les diputacions que suposarà una inversió de 700 milions d’euros per construir col·legis i acabar amb els barracons.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana