Puig diu que han ofert “estabilitat” a Caixabank i que la seua continuïtat a València depèn dels seus òrgans de decisió

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat este dimarts que el seu govern ha ofert “un escenari d’estabilitat, d’honradesa i de diàleg” a Caixabank, alhora que ha afirmat, sobre la continuïtat de la seu social de l’entitat bancària a València, que “són decisions que han de prendre els òrgans de decisió de Caixabank, com de qualsevol altra empresa”.

Així ho ha manifestat Puig en atenció als mitjans abans d’assistir a la inauguració de l’exposició del 80 aniversari de ‘València, capital de la República’ i quan li han preguntat per les paraules del conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, qui ha assegurat este dimarts que el trasllat de la seu social de l’entitat a València “no té terminis de vigència i no té caràcter de temporalitat” encara que no es preveuen un altre tipus de trasllats de rellevància operativa.

PublicitatTroballengua  

Sobre este assumpte, el president valencià ha assegurat que “són decisions que han de prendre els òrgans de decisió de Caixabank, com de qualsevol altra empresa”, però ha ressaltat que el Govern valencià ha ofert “un escenari d’estabilitat, d’honradesa i de diàleg”. “És el que oferim a totes les empreses que vulguen venir a la Comunitat Valenciana amb el gran objectiu de l’ocupació. Que tots els valencians tinguen treball i que esta societat siga una societat pròspera, cohesionada, socialment avançada”, ha subratllat.

Quan li han preguntat per si el president de Caixabank, Jordi Gual, li havia traslladat les intencions de l’entitat respecte a la continuïtat de la seua seu social a la capital valenciana en la trobada que van mantenir este passat dilluns, Puig ha explicat que Gual li va traslladar que els seus plans són “buscar estabilitat i el millor acomodament en esta terra” i li va donar “les gràcies per la recepció que ha tingut la seua decisió a la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha assenyalat que Caixabank “forma part d’un servei bancari potent perquè les empreses i les famílies tinguen més possibilitats i també tenen una obra social molt important que ja ha augmentat moltíssim en els últims anys la inversió a la Comunitat Valenciana”. “En este moment estem al voltant de 28 milions d’inversió anual –a l’autonomia– i també tenim un altre aspecte fonamental per a nosaltres que és el CaixaForum a l’Àgora”, ha ressaltat.

Per això ha destacat el “major compromís d’esta entitat bancària amb la Comunitat Valenciana”, cosa que ha considerat “positiva”. A més, ha destacat que “el fonamental tant en la decisió de Caixabank com de Banc Sabadell és que la Comunitat Valenciana és una terra que dona confiança i per tant és un factor d’estabilitat i positiu per a la Comunitat”, ha resolt.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana