Puig: “Estem en un moment en el qual hem de triar entre inèrcia o futur”

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que és important que la Comunitat Valenciana aprofite “el bon moment de l’economia i l’eixida de la crisi” per a fer les reformes necessàries per a assentar “un projecte que no estiga basat mai més en l’especulació, sinó que estiga basat en l’aterratge definitiu de l’economia valenciana en l’economia del coneixement”.

“Estem en un moment en el qual hem de triar entre inèrcia o futur”, ha explicat el president, qui ha recalcat que la Comunitat ha d’encaminar el seu projecte de futur “a cavall de la innovació en tots els sectors”. Així, ha incidit en la necessitat que ho facen tant els diferents sectors de l’economia com “de manera prioritària” l’Administració.

PublicitatTroballengua  

Així s’ha manifestat durant la clausura de la II Jornada Internacional d’Innovació, organitzada per Becsa i el periòdic Mediterrani. La trobada ha explicat també amb la participació del professor Avelino Corma, que ha sigut l’encarregat de pronunciar la ponència inaugural sobre la transferència del coneixement des de la universitat a l’empresa i el seu impacte social.

En aquesta línia, Puig ha coincidit amb Corma en la importància de la innovació com a motor de l’economia. “La productivitat és el gran instrument que tenim per a conseguir aquesta societat socialment avançada, que puguem tenir un estat de benestar potent, vigorós i que continue per molt temps ampliant-se”, ha expressat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell, ha destacat el paper que deu tenir l’Agència Valenciana de la Innovació, un instrument que, en paraules de Puig, ha de “galvanitzar tot aqueix sistema d’innovació tan potent que existeix en la nostra Comunitat i que, a voltes, està una mica desarticulat”. Una tasca que, ha explicat el president, “solament és possible amb una economia totalment basada en la tecnologia, en la innovació i en el capital humà ben format”.

Quant a l’ocupació, ha valorat les dades de l’atur que, ha dit, “demostren a vitalitat i la capacitat de resistència de les nostres empreses a aquest moment”, i ha celebrat que la Comunitat Valenciana està creixent el 3,8%, és a dir, set desenes per sobre de la mitjana nacional. “El nou paradigma de la Comunitat Valenciana està situant-se on es mereixen els empresaris, els treballadors i el conjunt de ciutadans”.

En aquest context, ha recordat els treballs del Consell per generar un escenari d'”honradesa, estabilitat i diàleg”, que permeta la innovació i la inversió.

Institut de Tecnologia Química Avelino Corma

El president Ximo Puig també ha visitat l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), fundat per Avelino Corma en la Universitat Politècnica de València, on ha explicat que es tracta d’un centre “fonamental” per a impulsar la ciència i fomentar la tornada de talent. “És necessari fer un pas avant en la connexió entre la recerca, el desenvolupament i l’empresa”, ha afegit sobre aquest tema.

El cap de l’Executiu valencià també ha reconegut la trajectòria del professor Avelino Corma, a qui ha agraït el treball realitzat amb aquest centre, ja que ha permés “formar a nous investigadors i generar una economia important” vinculada al camp de la ciència i la recerca.

En aquest sentit, ha recordat que un dels objectius del Consell és “aterrar definitivament en la nova economia basada en el coneixement”, amb la finalitat de generar ocupació de qualitat i “unes tornades fonamentals per al nostre país”

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana