jueves, 28 marzo 2024

Remuntada incompleta a Andorra del Valencia Basket (89-84)

Valencia Basket va recuperar tretze punts en l’últim quart per a arribar a empatar el partit, però va acabar sucumbint a Andorra a causa de l’encert final de Stevic i Shermadini per un marcador de 89-84. L’equip taronja es va recuperar de sengles parcials en contra en el segon i el tercer quart per a tornar al partit en dues ocasions, però el cara o creu final es va quedar en la casa d’un equip que ha guanyat catorze dels seus quinze partits com a local. Un encertat Romain Sato (20 punts) va liderar la reacció valenciana i va ser el més destacat al costat dels 10 punts i 7 rebots de Bojan Dubljevic perquè el balanç en Liga Endesa es quede en 22-8 amb dos partits per jugar.

L’entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Pierre Oriola. L’aler centrafricà va anotar els primers cinc punts de Valencia Basket per a donar el primer avantatge visitant (4-5 min.3) encara que Shermadini i Walker van posar de nou per damunt als seus fins que un triple de Diot va tornar a equilibrar el marcador. Sastre, Sato i Oriola van mantindre ofensivament a l’equip en uns minuts d’intercanvi de cistelles que perllongaven l’empat fins que un 2+1 del pivot català va posar de nou per damunt a l’equip taronja (16-17 min.7). Un triple del capità Rafa Martínez i una canastra baix l’anella de Dubljevic van ampliar la renda visitant a quatre punts abans d’un triple de Walker. Una cistella de Dubljevic i una altra d’un destacat Walker (11 punts en els primers 10 minuts) deixaven el marcador en 23-24 al final de la primer quart.

En un inici de segon acte d’intercanvi d’errors, Walker i Dubljevic van ser els únics capaços d’anotar per a mantenir una mínima renda taronja. La volta al partit de Shermadini, unida a l’aportació de David Navarro, van activar l’ofensiva local, i un triple de Schreiner i un 2+0 de Shermadini van col·locar un resultat de 34-26 que va portar a Pedro Martínez a parar el partit al pas per l’equador del segon quart. El conjunt local va aprofitar els problemes per a anotar de l’equip valencià per a manar fins a per catorze punts bolcant el seu joc ofensiu en Shermadini fins que un triple des de la cantonada de Will Thomas tallava el parcial en contra en 13-0 i posava el 40-29 en el marcador. Dos triples seguits de Sastre i Vives suposaven un parcial de 0-9 per a acabar la primera meitat que deixava el desavantatge en cinc en arribar al descans (40-35).

Sam Van Rossom amb un triple va anotar la primera cistella taronja de la segona meitat, per a replicar a un encert des de la mitja distància de Albicy. Sastre i Sikma van aguantar el despertar ofensiu del MoraBanc Andorra, però dos triples seguits de Jelinek i Albicy van tornar a augmentar la renda local fins a la desena. Una esmaixada en transició de Shermadini va portar de nou a Pedro Martínez a parar el partit amb 54-42 a sis minuts per al final del tercer acte. Van Rossom va anotar de tres després de l’aturada i el base belga va assumir el protagonisme ofensiu, i malgrat que Antetokounmpo i Walker, este últim amb un triple, posaven tretze a dalt als seus, Sastre amb un altre triple posava el 59-49. Walker va tornar a anotar de tres, Sastre només va aprofitar un dels tirs lliures i Czerapowicz va clavar el triple per a posar el màxim avantatge andorrà (65-50 min.27). Walker va seguir anotant per als seus, encara que Vives va trobar un parell d’accions positives per a replicar a l’encert local i un triple del capità Rafa Martínez tornava a baixar el desavantatge de la desena (67-58) ficats ja en l’últim minut del tercer quart. Una cistella de Shermadini ho deixava en 69-58 amb deu minuts per jugar.

Sato va obrir l’últim quart amb un triple i una cistella de dos, encara que Czerapowicz li va respondre anotant també cinc punts de la mateixa forma i mantenint la renda local en onze punts. Malgrat l’encert local, Sato es negava a soltar-se del partit amb un altre triple i Sikma amb un alley-oop amb 2+1 a passada de Vives ho baixava fins al 76-69 amb set minuts per jugar. MoraBanc Andorra buscava i trobava a Shermadini, encara que la cinquena falta de Antetokounmpo sobre Sato manava al centrafricà a la línia del tir lliure per al 78-71. I després d’una bona defensa, un triple de Rafa Martínez obligava a Peñarroya a parar el partit amb 78-74 a un poc menys de sis minuts per al final. La defensa taronja va provocar dos pilotes furtades consecutives i una assistència de Vives a Sikma i un tir lliure de Rafa Martínez posaven a Valencia Basket a un punt amb quatre minuts i mig per jugar. Vives va empatar el partit a 78 des del tir lliure i Stevic va deixar el parcial en 2-15. Els àrbitres van apreciar tap legal sobre la safata de Sikma i Walker va posar de nou quatre a dalt als seus. Sato i Stevic van anotar i Dubljevic va ficar els seus dos tirs lliures per a posar el 84-82. Stevic va aconseguir un 2+1 en una acció individual, Vives va rebre un tap de Shermadini i el georgià va rebotejar en atac per a traure la falta i anotar dos tirs lliures per al 89-82. Els dos següents atacs de cada equip van acabar sense punts fins que Dubljevic va rebotejar en atac i va anotar el 89-84 a 31 segons del final. Valencia Basket va defensar l’acció següent, però Sato va fallar el triple des de la cantonada que ho haguera apretat tot i el marcador final es va quedar en 89-84.