```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rescatada una monja prop del monestir del “Sant Esperit” de Gilet

El passat dia 30 de març, al voltant de les 18:30 hores la Guàrdia Civil de Sagunt va tenir coneixement que una monja que es trobava en el Monestir del Sant Esperit en la població de Gilet, es trobava perduda després de desviar-se de la senda que seguia i sense poder tornar al punt d’inici de la seua ruta.
Immediatament efectius de la Guàrdia Civil de Sagunt es van desplaçar fins a la zona aproximada on es trobava aquesta persona, que va cridar pel mòbil comunicant que no sabia tornar, per la qual cosa s’inicià la seua cerca i auxili.
Una vegada van arribar a les proximitats d’aquest paratge van començar la seua cerca i després de recórrer diversos camins i manar-li diverses captures per Whatsapp perquè ella pogués manar la seua ubicació.

La Guàrdia Civil troben a la germana Marisa al voltant de les 21:15 del mateix dia 30, tombada en el sòl de cap per avall amb escasses forces físiques, a causa d’una caiguda per l’abrupte del terreny i a la poca llum existent. Se li va ajudar a incorporar-se, i amb l’ajuda dels agents se li trasllada al vehicle oficial.
Posteriorment es trasllada a la germana Marisa al centre mèdic d’Estivella per realitzar-li un reconeixement mèdic. Es trobava en bones condicions físiques a excepció d’un vessi en ull esquerre produït segurament per la caiguda soferta.
Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els guàrdies civils en aquestes actuacions van aconseguir auxiliar a aquesta persona evitant així un mal major
Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d’accidents i la forma d’actuar davant una possible incidència:

1. PLANIFICAR L’ACTIVITAT I CONSULTA LA PREVISIÓ METEOROLÒGICA. Intentant no deixar res a l’atzar.(revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etc.)

2. NO EIXIR NOMÉS A LA MUNTANYA. L’aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l’accidentat un altre pot demanar ajuda.

3. AVISAR A ALGÚ DE L’ACTIVITAT QUE ES VA A FER. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d’inici i fi d’activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar a ningú de l’activitat a realitzar. D’aquesta forma en cas d’accident algú donarà l’avís si nosaltres no podem.

4. PORTAR ROBA, CALÇAT I MATERIAL NECESSARI I ADEQUAT PER A CADA ACTIVITAT.

5. MAI OBLIDAR ROBA D’ABRIGAR, ALIMENT I UNA FARMACIOLA, per al cas que alguna cosa eixira malament. Fins i tot a l’estiu.

6. NO SOBREESTIMAR LES TEUES POSSIBILITATS. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l’activitat a realitzar.

7. VALORAR LES HORES DE LLUM DE les quals ES DISPOSA I NO EIXIR TARD A FER ACTIVITAT.

8. CONTROLAR SEMPRE EL LLOC EXACTE EN el qual ET TROBES, per a això porta mapes, gps, alguna aplicació mòbil que permeta saber la teua ubicació com ALERTCOPS, etc. Assegurar-se de saber utilitzar-los.

9. PORTAR EL TELÈFON CARREGAT DE BATERIA I INTENTAR CONSERVAR-LA FINS A LA FI DE L’ACTIVITAT.

10. FINALMENT CAL SABER RENUNCIAR A temps. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facen dubtar de la conveniència de continuar l’activitat, és millor donar la volta i intentar-ho un altre dia amb una millor planificació.

Últimas noticias

Contenido relacionado