Sánchez: La socialdemocràcia europea està en condicions de guanyar en 2019

GRA091. VALENCIA, 15/09/2017.- El secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, la presidenta del Grupo Socialista en el Comité de las Regiones ,Catiuscia Marini, y el president de la Generalitat, Ximo Puig (i), a su llegada a la jornada "Invertir en Europa, invertir en las personas", que celebra en València el Partido de los Socialistas Europeos (PES). EFE/Kai Försterling
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat avui que la socialdemocràcia europea “està en condicions de guanyar” les eleccions europees de 2019, i ha d’aspirar a articular una majoria de forces progressistes que canvie les polítiques de la “clarament conservadora” Comissió Europea.

Sánchez, qui ha intervingut a València en la jornada “Invertir a Europa, invertir en les persones”, organitzada pel Partit dels Socialistes Europeus, ha defensat que cal canviar la política d’austeritat europea per polítiques de creixement, d’ocupació digna i que engegue “la Unió social”.

PublicitatTroballengua  

El líder socialista ha indicat que la gran recessió econòmica iniciada en 2008 ha donat lloc a una “gran desigualtat social”, que està absent de molts debats de dirigents europeus, i per tant la socialdemocràcia ha de crear “una xarxa de seguretat social” europea, en la qual regions i ajuntaments tinguen un paper protagonista.

Per a Sánchez, els eixos d’eixa “xarxa social” que ha d’impulsar la socialdemocràcia europea per als pròxims comicis inclouen un pacte de renda, perquè el continent “no pot ser ric si els treballadors són pobres”, i per tant s’ha de repartir la riquesa entre els treballadors i els empresaris.

Per açò, ha recordat que el PSOE defensa a Espanya un augment dels sous, del 3 % fins a 2021, i ha opinat que caminar cap a un salari mínim comú europeu i cap a polítiques que garantisquen la igualtat entre homes i dones ha de ser “un dels principals frontispicis” del pròxim programa electoral.

El segon eix és rescatar als joves, ja que a Espanya el 40 % d’ells no treballa i l’edat d’emancipació supera els 30 anys, per la qual cosa cal apostar per la formació, especialment la FP, per un marc normatiu que protegisca als joves d’un “horitzó de precarietat” i per impulsar el lloguer d’habitatges dignes.

Sánchez ha exposat que el tercer eix ha de ser una xarxa de seguretat per als aturats de llarga durada, i ha instat al PP i a Ciutadans al fet que desbloquegen en el Congrés dels Diputats la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada pels sindicats perquè hi haja una prestació d’ingressos mínims per a aquests aturats.

A més, ha defensat que el Pacte de Toledo ha de garantir que el sistema de pensions seguisca sent públic, ser sostenible i comptar amb “pensions dignes” per als jubilats d’avui i de matí.

El secretari general del PSOE ha afirmat a més que defensen una política de cohesió i un finançament innovador i basada en la sostenibilitat i en la solidaritat, i que l’ecologia i les polítiques demogràfiques s’han d’incorporar com a “variants decisives” en les estratègies de desenvolupament a llarg termini.

Ha assegurat que el nou PSOE sorgit del congrés de juny està centrat a oferir un projecte renovat, solvent i majoritari, i ha assegurat que donaran “la batalla ideològica” en l’econòmic i en el social, i proposaran un diàleg constructiu per a modernitzar el model territorial a Espanya. EFE

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana