```
miércoles, 24 abril 2024

Set i partit del Valencia CF al Benito Villamarín

Un Valencia CF en estat de gràcia li encaixa 6 gols al Betis que no havia perdut cap partit com a local.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gran capacitat ofensiva però moltes errades defensives[/perfectpullquote]

El Valencia CF està quallant una de les millors arrancades de temporada dels darrers anys. La segona posició al tauler demostra el salt de qualitat que l’equip taronja ha aconseguit amb el projecte de Marcelino García Toral.

Una demostracío de la força, i també de les debilitats d’aquest Valencia CF, va ser la victòria per 3 gols a 6 enfront del Real Betis de Quique Setién. Els ‘verdiblancs’ havien aconseguit guanyar a tots els partits que, fins ahir mateix, havien disputat al Benito Villamarín. A més a més, ni Marcelino ni el mateix Valencia havien aconseguit batre Setién, que sempre aconseguia treure punts davant el Valencia o els equips de l’asturià.

Tan sols dos punts separaven als dos equips abans de començar a rodar el baló. El Valencia CF arribava a un enfrontament amb el Betis amb la certesa que, si perdia, els ‘verdiblancs’ els avançarien per la dreta al tauler de classificació. Així doncs, els de Marcelino van sortir amb les idees clares, seguir com a equip invicte a la lliga i provant de guanyar un rival que ha demostrat estar en forma a les primeres jornades de campionat.

Al minut 34 els taronja aconseguiren l’objectiu de posar-se per davant. Kondogbia va rematar a la xarxa un córner botat per Parejo al punt de penal. El francés va fer valer la seua altura i potència aplegant des de la segona línia i marcant un important gol per a començar un partit difícil.

A tan sols un minut de finalitzar la segona part, un mal rebuig del porter local, Adán, i la descoordinació de la defensa van permetre a Guedes enganxar un bon baló des de fora de l’àrea de càstig, el que suposava el segon gol ‘ché’, un gran gol i un gran pas per a endur-se els 3 punts del Villamarín.

La segona part començava amb un Betis tocat i amb el Valencia en estat de gràcia. Però els de Setién tingueren una excel·lent oportunitat per retallar distància amb un penal per mans dins l’àrea de Kondogbia. Neto, especialista a parar penals va aconseguir frustrar l’oportunitat i va detenir la pena màxima, mantenint l’advantatge al marcador.

Al minut 63, una jugada molt pareguda al primer gol del Valencia, suposava el tercer per als de Marcelino. Aquesta vegada el remat venia de Rodrigo, que posava la pilota al fons de la porteria a plaer.

Al 73, i amb tot el Betis volcat a l’atac, una contra dels de Marcelino García Toral va esdevenir en el quart dels gols valencianistes i amb el que pareixia la sentència de Santi Mina al partit.

L’excés de confiança que el quart gol va provocar en el Valencia va donar ales als bètics, que al minut 78, i gràcies a una errada defensiva de Parejo que va regalar el baló al debutant Campbell, exjugador del Villarreal CF, el Betis retallava diferència al marcador. Tan sols un minut després, una altra aparició del debutant Campbell va permetre Sanabria posar el 2 a 4 al lluminós i tornar a donar vida als de Setién.

Al minut 84 Cristian Tello va posar la por al cos dels de Marcelino amb el tercer gol local i amb una possible remuntada històrica que pesava sobre els jugadors del Valencia CF. Però una recuperació de Kondogbia al mig del terreny i una excel·lent passada per a Zaza, que creuà el baló lluny d’Adán, van permetre els valencianistes respirar.

Un altre contraatac dels de Marcelino va permetre Pereira posar el definitiu 3-6 al marcador i completar el ‘set’ per als de Marcelino, en un partit vibrant, emocionant i disputat que va fer evidència de les capacitats i deficiències del Valencia.

Molta capacitat per a l’atac però un excés de confiança que quasi esdevé en tragèdia per al Valencia. Una característica que, fins ara, han mostrat tots els equips dirigits per Marcelino García Toral, que pot costar-los punts importants per a la consecució de l’objectiu de l’equip taronja.

A la fi, tres punts molt importants que posen el Valencia CF segon al tauler de la classificació, a quatre punts del FC Barcelona i un per damunt del Madrid. El Valencia CF de Marcelino García Toral presenta una seriosa candidatura per a fer front els tres grans equips de la Lliga de Futbol Professional. Tot dependrà de la constància dels valencianistes i de la preparació física dels jugadors en un campionat que pot esdevenir dur i llarg.