Sinergies valencianes a l’elit del motociclisme

Aarón Polanco i Proto-Tech, una unió d'èxit valencià.

Aarón Polanco, patrocinat per Proto-Tech Group, al Circuit Ricardo Tormo competint al Campionat d'Espanya de Motociclisme
PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

Aarón Polanco i Proto-Tech, un binomi del motociclisme valencià que apunta a cotes molt elevades al Campionat del Món Júnior, FIM CEV.

El Campionat del Món Júnior de motos (FIM CEV) ha tingut la darrera prova de la temporada al Circuit Ricardo Tormo de Xest, amb una gran participació de pilots, escuderies i, sobretot, nombrós públic que va acudir al Circuit a gaudir de les curses.

PublicitatTroballengua  

Entre la gran quantitat de competidors, trobem dos talents valencians, el pilot d’Almussafes Aarón Polanco, guanyador de totes les categories inferiors dels campionats regionals de motociclisme, i el Director de Proto-Tech, Pablo Pales, que dirigeix una de les empreses tecnològiques amb més projecció internacional de la Comunitat Valenciana i que dóna suport al pilot valencià.

Aarón Polanco (Dta) i Pablo Pales (Esq)

Aquesta parella d’amics, tot i la diferència evident de generació, han format una sinergia esportiva que els ha conduït a integrar-se en l’equip Leopard Junior Team, una de les estructures més potents dins del campionat nacional i actuals campions del mundial de motociclisme amb el balear Joan Mir. I ho han aconseguit gràcies al treball dur, a l’esforç conjunt i a la passió que els uneix, les motocicletes de competició.

Aarón Polanco és un jove pilot de 17 anys, nascut a la Ribera Baixa, i amb un talent natural que els propis membres de la seua estructura esportiva tenen molt valorat. Format a casa a la “Cuna de Campions” del Circuit Ricardo Tormo i amb un palmarés envejable -és l’unic pilot que ha aconseguit guanyar de manera consecutiva les categories regionals de MiniMoto, MiniGP 90, MiniGP 140 i Moto 4- va ser descobert com a jove talent a la temporada 2012 per una llegenda viva del motociclisme valencià com és Jorge Martínez ‘Aspar’, que es va fixar en la naturalitat del pilotatge del d’Almussafes i li va oferir l’oportunitat de debutar al CEV pilotant una Mahindra i ser company d’escuderia de Luca Marini, germà de Valentino Rossi.

Aquesta temporada 2017, i amb una progressió impecable amb l’Aspar Team, Aarón Polanco passa a formar part del Leopard Junior Team, amb tota probabilitat, l’estructura més potent dins del FIM CEV o Campionat del Món Júnior.

Coincidint que la darrera cita es disputava al Circuit de Xest, vam tenir l’oportunitat de parlar amb Aarón i amb Pablo, Director de Proto-Tech i protector del jove pilot, sobre com ha anat la temporada que acaba i quines expectatives de futur tenen de cara a les vinents.

“Ha estat una temporada molt bona. He tingut l’oportunitat de pilotar una Moto 3 amb característiques molt similars a les del Mundial i és indescriptible. A més, vaig debutar al Campionat del Món amb el Team Leopard a Motorland i és una oportunitat molt bona de mesurar el nivell amb els pilots oficials. Estic molt content de com estan anant les coses”, ens comentava Aarón amb la naturalitat i tranquil·litat que el caracteritzen.

Sobre els seus processos d’aprenentatge i la formació com a pilot professional, Aarón ens contava que “he aprés moltes coses al nou equip. Es tracta d’una estructura professional en la qual saben molt bé com fer les coses, i així és com més progresses. Ells saben com analitzar cada moviment, cada pas per corba, cada engranatge de marxa, i treure el 100% a totes les circumstàncies”.

Aarón Polanco té molta confiança en Pablo Pales, el seu suport durant tota la seua trajectòria com a pilot en formació. “La veritat és que tinc moltíssima sort. Es tracta d’un esport molt difícil i costós, i tenir el suport de Proto-Tech ha estat fonamental. Estic molt content perquè Pablo em lleva moltíssima pressió de damunt i jo sols he de pensar a pilotar” ens comentava Aarón del seu principal seguidor i de la companyia que els suporta, Proto-Tech. “Ha estat ell el que ha aconseguit que jo haja tingut tantes oportunitats de seguir progressant en aquest esport”, sentenciava el jove pilot.

“Tinc molta sort de tenir el suport de Proto-Tech”

Moments previs a la primera cursa.

Formar part de l’estructura que posseeix el títol mundial en l’actualitat ha fet que la progressió del pilot de La Ribera Baixa haja estat major, però també l’exigència d’aconseguir resultats i d’oferir el seu millor pilotatge.

Pablo Pales, Director de Proto-Tech, el principal patrocinador personal del d’Almussafes i una de les companyies valencianes de referència europea en disseny i fabricació de parts d’alta tecnologia, és qui actualment acompanya el pilot en la seua trajectòria com a professional.

En relació a aquesta unió, Pablo ens comentava que “és un orgull enorme poder estar al costat d’Aarón en tot allò que vaja succeint. Com a aficionat a les curses de motos es tracta d’un plaer indescriptible poder gaudir del talent natural per a pilotar d’Aarón, que és la raó fonamental per la qual hem aconseguit arribar on actualment ens trobem, i com a amic personal de la familia d’Aarón, és un enorme orgull poder estar al seu costat al món de les curses de motocicletes”.

Quan li preguntem per la funció de Proto-Tech dins del binomi que conformen, Pablo ens respon amb claredat: “Des de Proto-Tech ens encarreguem que Aarón sols haja de pensar en les curses i mirar com millorar els seupilotatge. En realitat, es tracta d’una aposta que fem per ell sense pensar en altra cosa que no siga el seu millor per a la seua carrera esportiva”.

El futur que espera a aquesta unió valenciana és, com ens contava Pablo Pales quais com a exclusiva, signar una temporada més amb el Leopard Junior Team, que ja ha fet els seus moviments estratègics per assegurar-se la presència de Polanco com a pilot principal del seu equip de Moto 3 al FIM CEV. L’objectiu d’Aarón i del Leopard Team és ser campions del Mundial Junior, el que els permetrà estar al mundial de Moto 3 la següent temporada i continuar així la formació com a pilot professional del d’Almussafes.

Finalment, el cap de setmana del Ricardo Tormo ha tingut llums i sombres per a Polanco. Mentre que en la primera de les curse aconseguia un cinqué lloc al final, havent rodat amb els pilots més ràpids durant tota la cursa, a la segona de les mànegues va patir una caiguda quan lluitava per colocar-se al capdavant del grup de pilots.

Tot i això es pot apreciar el talent que el jove pilot té quan afronta els viratges, quan obre gas i als canvis de direcció. Vore’l pilotar de prop, amb la naturalitat d’aquell que porta més de mitja vida damunt una moto, verifica que Aarón Polanco és un talent innat de les curses de motos. Si les lesions el respecten, és molt probable sentir parlar molt i mol bó dels seus resultats en un futur no massa llunyà..

Sens dubte, una parella que demostren tenir molt més que una relació merament esportiva. Aarón Polanco i Pablo Pales són dos amics que han juntat les seues millors habilitats per conformar un tàndem guanyador. Tenen molt clar que es tracta d’un camí amb moltes incerteses, dificultats i exigències, però tots dos es troben més que preparats per a afrontar el repte d’aconseguir que el jove pilot d’Almussafes siga campió d’Espanya de motociclisme.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana