```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

“Talento Urgente”: unes jornades per a reflexionar sobre cultura a València

Els participants han incidit en “el discurs cultural que s’està generant cada vegada més a la ciutat de València”.

L’Espai Rambleta ha celebrat esta vesprada una trobada entre els diferents pilars de la cultura valenciana. Creadors emergents de diverses disciplines, plataformes i centres culturals s’han reunit a les jornades “Talento Urgente” per a reflexionar sobre l’actual panorama cultural de València. Els participants han incidit en “el discurs cultural que s’està generant cada vegada més a la ciutat de València”.

Els protagonistes dels debats han fet referència tant al present com al futur dels artistes a València i han reflexionat sobre què es pot fer per incrementar l’interés per la cultura a tots els públics. Entre els discursos dels participants ha destacat “el suport institucional que es demana per a generar una línia que ajude a que la cultura s’internacionalitze ja que allò ideal és que el creador tinga la possibilitat de viatjar, compartir i tindre l’experiència sense perdre diners”.

A més, molts d’ells comparteixen l’opinió de que “a València hi ha molt de talent i no volem que eixe talent s’evapore. Volem que no agafe un billet d’anada a unes altres ciutats”, han assenyalat. A més, han posat èmfasi en la necessitat de “crear sinèrgies entre nosaltres per a fer plataformes sostenibles per als creadors valencians i que el talent i la creativitat es queden a esta ciutat”.

La regidora de cultura, Glòria Tello, que també ha participat en un dels debats, ha parlat de les iniciatives dutes a terme des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València per a fomentar la creació i el talent cultural. La regidora ha assegurat que “València es molt potent i que estem en un moment d’efervescència cultural. Les adminstracions sempre han estat un poc al marge de tot això i ara ha d’haver-hi una implicació, ha exposat.

L’esdeveniment s’ha estructurat en tres taules redones on els protagonistes han exposat les seues pròpies experiències i han fet una valoració respecte diversos temes relacionats amb la cultura a València mentre dos moderadors han conduït els debats.

A la primera taula redona, amb el títol “Talento a flote”, diversos creadors que han despuntat en el panorama cultural valencià han parlat sobre els inicis dels seus projectes i les seues preocupacions sobre el teixit cultural. Els membres d’este debat han sigut la codirectora de Taiat Dansa, Meritxell Barberà, l’il·lustrador Lawerta, la directora i creadora de webseries, Ana Ramón Rubio, l’editor de “Revista Canibaal”, Ximo Rochera, la ceramista, Ana Illueca i l’autora del projecte “June’s Kaleidoscope”.

Després d’esta conversació amb creadors i artistes, ha sigut el torn d’entitats, espais, plataformes i mecenes que han contribuït a desenvolupar el potencial dels artistes. En esta segona taula, amb el títol “El primer impulso”, han tractat les maneres d’apostar pel talent emergent. Els protagonistes d’esta conversa han sigut el director de la plataforma Artsy de Movistar, Fernando Rascón, el executive account de Wegow, Jorge Linares, el director de negoci i màrqueting de Caixa Popular, José María Company, la directora artística de “Cabanyal íntim”, Isabel Caballero, el director de Vinilo Valencia, Quique Medina, i el responsable de la zona Sgae, Álvaro Oltra.

En l’última de les taules redones, amb el títol “Fábricas de Talento”, representants d’espais culturals de distintes ciutats europees han exposat els seus models per a dinamitzar el sector. En esta taula ha intervingut la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, el director del Centre del Carme i el Consorci de Museus de la Generalitat, José Luis Pérez Pont, la representant de Scloss Broellin a Alemanya, Nathalie Sensevy, el director de Nau Ivanow a Barcelona, David Martín, el codirector de “Projecte Inestable”, Jacobo Pallarés, la directora de Graner de Barcelona, Cristina Alonso, i la directora d’Espai Rambleta, Lorena Palau.

La trobada també ha comptat amb el testimoni en primera persona del dramaturg Víctor Sánchez, guanyador del premi Max a l’autor revelació per “Nosotros no nos mataremos con pistolas”. El valencià ha descrit com va començar el seu projecte i ha explicat el camí que ha hagut de fer per a consolidar-se com a artista.

El músic Mo Antón ha tancat este esdeveniment amb la presentació del seu últim projecte. Per a finalitzar, els assistents han intercanviat opinions i s’ha donat fi a l’acte amb la possibilitat de que estes jornades es repetisquen l’any vinent per a reflexionar sobre com s’ha avançat en la cultura a València.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado