Trobada entre Puig i Montoro per a tractar els avanços del nou sistema de finançament i la taxa de reposició

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà dilluns 16 d’octubre a Madrid amb el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per a abordar els avanços de la reforma del sistema de finançament autonòmic, així com la taxa de reposició de funcionaris públics.

Aquesta trobada s’emmarca dins de les cites acordades amb els ministres Montoro i De la Serna, després de la reunió que Ximo Puig va mantenir el passat mes de setembre amb el president del Govern, Mariano Rajoy, en La Moncloa.

PublicitatTroballengua  

En aquest sentit, el cap del Consell ja ha rebut al titular d’Infraestructures, Íñigo de la Serna, a qui va demanar avanços i concrecions pel que fa a l’Agenda Valenciana d’Infraestructures, així com el compromís d’emprendre les obres del Corredor Mediterrani.

El principal objectiu de la reunió amb Montoro serà analitzar els últims avanços realitzats per a la reforma del sistema de finançament autonòmic, un compromís al qual es va arribar en la Conferència de Presidents.

Segons aquest acord, per al qual ja s’han fet els primers passos i que ja compta amb el document favorable de la Comissió d’Experts, el nou model ha de comptar amb el màxim consens i ha d’estar llest abans que finalitze enguany 2017.

Així mateix, al marge d’altres assumptes relacionats amb el Ministeri, el segon tema rellevant de la trobada girarà entorn a la taxa de reposició dels funcionaris de l’administració pública.

Es tracta d’un altre dels compromisos aconseguits en la Conferència de Presidents i una de les principals reivindicacions del Consell, ja que la Comunitat Valenciana és una de les autonomies amb menys funcionaris per habitant i compta amb una de les plantilles més envellides.

El president de la Generalitat ja s’ha reunit en altres ocasions amb el titular d’Hisenda, amb l’objectiu de traslladar-li les principals reivindicacions de la Comunitat Valenciana en matèria de finançament, així com per a mantenir obert un canal de diàleg fluid i constant que permeta conéixer més de prop la gestió d’aquesta institució en assumptes com la reforma de l’administració pública o del model autonòmic.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana