Turisme reprén al costat de la Policia Local de Gandia les inspeccions a habitatges turístics

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  
  • Colomer ressalta que “després de l’èxit aconseguit el passat any, anem a continuar treballant en el projecte pilot contra l’intrusisme amb ajuntaments i Policia Local”.
  • “L’intrusisme és una constant preocupació del nostre sector turístic i necessitem una estratègia global per combatre-ho”.

L’Agència Valenciana del Turisme (AVT) reprén durant aquesta setmana les inspeccions a habitatges turístics a Gandia al costat de la Policia Local de la localitat.

El secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, ha ressaltat que “després de l’èxit aconseguit el passat any, en 2018 anem a continuar treballant en el projecte pilot contra l’intrusisme amb l’ajuntament de Gandia i la Policia Local del municipi”.

PublicitatTroballengua  

En concret, el calendari acordat per realitzar les inspeccions conjuntament entre els inspectors de l’Agència Valenciana del Turisme i la Policia Local de Gandia comprén els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 d’abril.

A més, aquestes actuacions continuaran realitzant-les, de manera autònoma al llarg de la resta de l’exercici 2018, els efectius del cos de policia local que determine la Regidoria de Seguretat de Gandia.

Francesc Colomer ha recordat que aquesta iniciativa “es tracta d’un acord pilot que es va iniciar el passat estiu i que es va a estendre aquesta temporada estival a altres municipis de la Comunitat amb els quals ja s’han iniciat contactes”.

En aquesta línia, ha destacat que aquests acords de col·laboració “reforcen les nostres actuacions i mostren el nostre compromís en la lluita contra l’intrusisme en el sector turístic i per això tenim previst fer-ho extensiu a més municipis de caràcter turístic”.

El titular de Turisme ha assenyalat que des de “l’AVT s’ha llançat una proposta a tots aquells municipis que, segons l’estudi realitzat en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, es veuen més afectats per aquesta problemàtica on també es podran sumar tots aquells municipis que així ho consideren”, i ha afegit que “la intenció de la Generalitat és fer extensiu aquest projecte per reforçar les inspeccions i acabar amb situacions de lloguer irregular”.

Per a Colomer, “l’intrusisme és una constant preocupació del nostre sector turístic, per la qual cosa necessitem una estratègia global per combatre-ho”. En aquesta línia, ha indicat que “volem que l’espai municipal s’implique més contra l’intrusisme”.

L’objectiu és facultar als ajuntaments perquè es puguen implicar i contribuir a ajudar a la inspecció, per tenir un rendiment més eficient en l’àmbit municipal.

En aquest cas, l’aportació de la Policia Local se centrarà en el marc de les seues competències municipals i consistirà a recaptar informació amb la finalitat d’identificar habitatges vacacionals que no publiciten el nombre d’inscripció en el registre d’empreses, establiments i professions turístiques.

Així mateix, es vigilaran els canals de comercialització i de publicitat dels habitatges turístics amb l’objectiu és legalitzar el màxim d’habitatges turístics detectats.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana