La UV inaugura al Castell d’Alaquàs l’exposició “Un segle d’història (1901-1990)”

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

El Castell d’Alaquàs va acollir el passat divendres 1 de desembre la inauguració de l’exposició “Un Segle d’Història a l’Escola (1901·1990)”, una aproximació significant a la història escolar. L’acte va córrer a càrrec de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el Regidor de Cultura, Toni Saura i l’equip de la Universitat de València que ha dut a terme el projecte.

 

PublicitatTroballengua  

L’Equip d’Innovació “Teatres de la memòria escolar” i el Seminari-Museu d’Història de l’Escola (Universitat de València) ha plantejat una aproximació significativa a la Història escolar a partir d’aquesta mostra centrada en l’ensenyament de la Història en l’educació primària i que se circumscriu al període comprés entre 1931 i 1990. L’exposició s’organitza en quatre etapes i/o cinc línies temàtiques. A través de fonts i materials educatius diversos es pretén apropar els visitants a l’escola de l’època, a les seues rutines i recursos; però també a les narratives històriques presents en les aules de cada moment.

 

Tota disciplina escolar és un producte històric, una pràctica social i cultural que ha experimentat canvis al llarg del temps i que ha respost a finalitats molt diverses. Tot tenint present la importància que això té a l’hora de (re)pensar una matèria, definir els seus objectius o reflexionar sobre els seus continguts i enfocaments, s’ha posat en marxa aquesta mostra que es pot contemplar al Castell fins el 5 de gener

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana