viernes, 19 abril 2024

Valencia Basket va a les semifinals! (67-64)

Valencia Basket va segellar el bitllet a la seua quarta semifinal consecutiva després d’un triomf d’infart en el tercer encontre de la sèrie de quarts de final davant el FC Barcelona Lassa per 67-64. El conjunt taronja va ser manant tot el partit des d’un parcial de 12-0 en el primer quart i va mantindre el seu avantatge en tot moment malgrat que el quadre blaugrana es va posar a un punt en diverses ocasions. Un triple de Sastre i la capacitat de San Emeterio (13 punts) per a traure personals, al costat dels dotze punts de Rafa Martínez, van ser els més destacats en un nou triomf coral davant una Fonteta entregada. Valencia Basket ja espera rival en semifinals, que serà el guanyador de l’eliminatòria Baskonia- Herbalife Gran Canaria.

L’entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un triple del base internacional francès va ser la primera cistella de l’encontre i malgrat el 2+1 de Tomic, un ganxo de Dubljevic i una cistella amb addicional de San Emeterio donaven una xicoteta estirada local als 90 segons de partit (8-3), que amb un triple del propi aler càntabre i una safata de Rafa Martínez posava deu a dalt a Valencia Basket amb quatre minuts consumits, portant a Bartzokas a parar el partit amb 13-3. Una esmaixada després de rebot ofensiu de Sikma va posar dotze a dalt a l’equip taronja fins que un triple de Oleson va parar el parcial en 12-0. Al triple de Koponen li van seguir diversos errors en el tir dels dos equips fruit de la intensitat de les defenses i dos tirs de Rafa Martínez per al 17-9. A tres punts de Tomic li van replicar dos tirs lliures d’Oriola, encara que la cistella final de Renfroe deixava el marcador en 19-14 després dels primers deu minuts.

El segon acte va començar amb una safata després de robatori de Sastre i una cistella baix l’anella de Vives, encara que Renfroe tornava a mantindre als seus a cinc punts de distància. Una esmaixada de Will Thomas posava el 25-18 al pas per l’equador del segon quart i un triple de San Emeterio tornava a estirar a huit l’avantatge local, encara que va trobar una ràpida resposta en l’altre triple de Perperoglou (28-23 min.17). Un triple de Oleson va posar a dos a l’equip blaugrana, encara que un triple de San Emeterio manava el partit al descans amb 31-26.

La segona meitat va començar amb dues cistelles seguides de Dubljevic i un triple de Oleson, però Dubljevic estava enxufat i va anotar baix l’anella després de rebot ofensiu per al 37-29. Rice va anotar un altre triple, encara que esta vegada li va respondre immediatament Rafa Martínez amb un altre triple. Rice es va tirar al seu equip a l’esquena ofensivament i amb l’ajuda de Renfroe va baixar a tres la renda valenciana, encara que San Emeterio es va associar amb Dubljevic perquè tornara a anotar baix l’anella (42-37 min.24). Perperoglou i Tomic van posar a un a l’equip català, però quatre punts seguits de Sikma defensaven la renda local i un triple de Sastre posava el 49-42, encara que Eriksson li va respondre amb un altre triple en l’altre costat. Tomic amb un ganxo ho va retallar a dos, per la qual cosa s’arribaria amb 49-47 amb deu minuts per jugar.

Thomas i Rice van intercanviar cistelles i un triple de Rafa Martínez tornava a posar els cinc d’avantatge després d’un minut d’últim quart. Vezenkov i un 2+1 de Rice tornaven a posar a un a l’equip català, encara que un triple de Thomas des de la cantonada donava aire a un equip taronja que es negava a deixar de manar en el partit (58-54 min.33). Rice va assumir per complet el joc ofensiu del FC Barcelona Lassa i trobava l’anella però Diot des del tir lliure mantenia per damunt al Valencia Basket. Un triple de Rice tornava a posar a un a un FC Barcelona que es carregava de personals encara que Rafa Martínez anotava dos tirs lliures. Els tirs lliures de Tomic van tornar a posar a un a l’equip blaugrana, encara que un triple des de la cantonada de Sastre posava el 65-61 a tres minuts del final. Rice va seguir al seu anotant la safata, i després de diversos errors dels dos equips, Tomic posava el 65-64 a minut i mig del final. San Emeterio va traure la falta de tirs per a anotar el primer i malgrat la fallada del segon, el rebot llarg va afavorir a l’equip taronja. Diot no va anotar i es va entrar en l’últim minut amb 66-64. L’equip blaugrana va atacar llarg, però Renfroe va fallar el triple, Dubljevic va assegurar el rebot i Sastre va aprofitar el segon dels tirs per al 67-64 amb dotze segons per a acabar. Rice no va trobar l’anella en cap dels dos triples llunyans que va intentar i el triomf i el bitllet per a les semifinals es va quedar a València