viernes, 29 marzo 2024

Valencia Basket s’imposa a Vitòria per a sumar el primer punt de les semis (82-83)

Valencia Basket va començar la seua sèrie de semifinals sumant el primer punt i recuperant el factor pista en aconseguir portar-se la victòria de la pista del Baskonia per un ajustat 82-83. L’equip taronja es va recuperar d’un mal segon quart amb un parcial final de 7-16 amb protagonisme especial d’un San Emeterio imperial (24 punts, 7 rebots, 31 de valoració i un triple sobre la botzina de possessió que era mig partit) i un Sastre genial (14 punts, 21 de valoració i sense errades en els tirs lliures finals per a assegurar el triomf). El segon partit de l’eliminatòria, el dijous 1 de juny a les 20:30 hores en el mateix escenari.

L’entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Diot i un triple de San Emeterio li van donar la volta als quatre punts inicial del Baskonia fruit d’una antiesportiva de Sikma encara que Laprovittola i Tillie amb un triple van posar de nou per damunt a l’equip local. Diot i San Emeterio van mantindre a dos punts a l’equip taronja amb accions individuals i un ganxo de Dubljevic i un triple de San Emeterio van replicar al triple de Hanga per a empatar el partit a 14 a quatre minuts per al final del primer quart. Hanga imposava la seua capacitat atlètica però Dubljevic amb un ganxo i un triple de Sastre posaven per damunt a l’equip taronja (17-19 min.7). Dos triples de Beaubois i Voigtmann van tornar a posar per damunt a l’equip baskonista, encara que una cistella en transició de Sastre deixava el marcador en 22-21 al final del primer acte.

Sastre i un triple de Will Thomas van posar de nou per damunt al Valencia Basket, encara que Larkin va anotar el triple per al 27-26. Després d’un intercanvi d’errors fruit de la bona defensa taronja, Oriola va baixar una passada penjada i Shengelia va anotar des de la mitja distància per a mantindre un a baix al Valencia Basket al pas per l’equador del segon acte. Blazic i Hanga van donar una xicoteta estirada per als alabesos, i malgrat la cistella d’Oriola, un triple de Tillie posava huit a dalt a l’equip baskonista (38-30). Sikma li va respondre immediatament amb un altre triple, encara que Laprovittola també va encertar des de més enllà de l’arc per a deixar el marcador en 41-33 en arribar a l’intermedi.

Cinc punts de Dubljevic per a començar la segona meitat van contindre el bon inici de Larkin anotant o assistint, i encara que el talent individual de Voigtmann va posar un màxim desavantatge de deu punts, San Emeterio, un 2+0 de Sikma i una cistella de Dubljevic ho baixaven fins al 47-44 a sis minuts per a acabar el tercer quart. I un revers marca de la casa de San Emeterio obligava a Sito Alonso a parar el partit amb un a baix per a Valencia Basket al pas per la meitat d’este tercer quart. Larkin es va inventar un 3+1 al que va respondre amb una cistella un hiperactiu San Emeterio. Baskonia va enganxar tres cistelles seguides de Ledo i Hanga per a tornar a anar-se a nou, i encara que una cistella baix l’anella de Diot va tallar el parcial en contra, un triple de Larkin posava de nou els deu de desavantatge (60-50 min.28). San Emeterio va respondre amb un 2+1 però Ledo va fer el mateix en l’altre costat. Sato va anotar un fade-away i Larkin va anotar dos tirs lliures, però un triple de Pierre Oriola sobre la botzina del tercer quart per a deixar-ho en 64-58 amb deu minuts per jugar.

Sato amb la cistella inicial de l’últim acte i un triple de Diot baixaven de nou el desavantatge a un punt encara que Ledo i Shengelia amb dues cistelles seguides la van tornar a estirar a set punts (70-63 min.33). Oriola, Beaubois i Dubljevic van intercanviar cistelles fins que Larkin es va traure del barret una cistella amb addicional per al 75-67 a sis minuts per al final. Sastre va respondre amb un altre 2+1 i després de l’esmaixada de Shengelia, Valencia Basket va defensar bé i va furtar un parell de pilotes, però li va faltar encert per a apretar el marcador fins que un ganxo de Dubljevic i una acció individual de San Emeterio posaven el 77-74 a poc més de tres minuts per al final. Després d’un tap de Sikma sobre Shengelia, San Emeterio va posar a un a Valencia Basket amb una safata i Sastre des del tir lliure posava per damunt a Valencia Basket (77-78, 2:01 per al final). Tillie va anotar de tres en la següent acció i San Emeterio li va respondre amb un altre triple sobre la botzina de possessió per a entrar amb 80-81 en l’últim minut. Sikma va furtar la pilota en la següent acció i Sastre va traure personal després de caçar el rebot ofensiu de la fallada de San Emeterio. L’escorta balear va anotar els dos tirs lliures i va posar tres a dalt a Valencia Basket. Ledo va anotar una cistella ràpida, Valencia Basket no va aconseguir anotar i Sastre va cometre falta sobre Ledo, sense que fora de tirs a tres segons del final. El tir final de Larkin no va entrar i la victòria i el primer punt de l’eliminatòria van ser per al Valencia Basket per 82-83.