viernes, 29 marzo 2024

Un Valencia CF demostra el seu poder davant el Celta (2-1)

El Valencia CF manté la seua excel·lent segona plaça en la classificació de LaLiga al tornar a la senda del triomf després de dos jornades sense guanyar. Este dissabte es va imposar al RC Celta per 2-1, en un partit molt disputat i emocionant en el que Zaza va tornar a veure porta, en el que Parejo va demostrar la seua temprança al marcar el segon de penal, en el que va saber lluitar i competir davant d’un gran enemic i en el que, a més, va distanciar un poc més al Sevilla en la taula després del seu punxada en el Bernabéu.

Marcelino García Toral va repetir el mateix onze que va perdre la setmana passada davant del Getafe. Les lesions han minvat la plantilla i el tècnic va voler continuar apostant per estos jugadors en un desig de revàlida. I molt prompte van voler esmenar eixes entropessades amb un remat al pal de Vezo quan a penes es portaven dos minuts de joc. El Celta també va buscar el gol amb Pione Sisto, però el seu tir intencionat va eixir lleugerament desviat.

Estava sent un partit entretingut amb dos equips disposats a tot. El Celta no es va tancar i el Valencia CF feia tot el que podia per obrir el marcador. En una acció personal passat el quart d’hora de joc, Zaza va voler començar i acabar la jugada en gol, però el seu últim tir va ser ben vist per Rubén Blanco. El mateix va succeir amb Carlos Soler, qui va córrer 30 metres amb el baló i, al final, només va poder xutar molt ajustat en una altra bona oportunitat blanquinegra.

Eren els millors minuts d’un Valencia CF ambiciós que buscava l’àrea del Celta amb bon futbol. En una bonica combinació entre ZazaGayà el de Pedreguer va estar prop de marcar el primer gol, encara que el porter va enviar a córner. L’agradable sorpresa arribava en eixe llançament que Zaza, en el primer pal, va connectar una cabotada que es va colar com un obús en el marc visitant.

Però el millor encara havia d’arribar. I ho va protagonitzar el porter del Valencia CF, Neto, qui va fer la parada impossible a un remat de cap a boca de canó d’Iago Aspas. El brasiler va volar i es va estirar com un xiclet per a endevinar la intenció del davanter cèltic que no es podia creure el que havia ocorregut segons abans. Tot Mestalla va corejar el seu nom. Al final, al descans es va arribar amb victòria local per 1-0 gràcies a l’instint de Simone Zaza, que s’ha convertit en un depredador de l’àrea. Davant, un bon Celta que va continuar jugant de la mateixa manera.

La sort li va ser esquiva als de Marcelino en l’arrancada de la segona mitat quan es va passar una falta no xiulada per l’àrbitre a favor de Montoya, l’acció va continuar en Pione Sisto, qui va centrar a l’àrea, Maxi Gómez va rematar davant d’un núvol de cames i el baló li va caure als peus de Iago Aspas que només va haver d’espentar a la xarxa. Es portaven poc més de quaranta-cinc segons i el partit tornava a començar novament.

A partir d’eixe moment el partit va ser elèctric, trepidant. Valencia CF i Celta es van llançar jugant-se la vida a pel triomf i el baló passava d’un costat a un altre en segons. En el minut 58 va arribar una altra jugada molt protestada per Mestalla, ja que no va pitar penal per una caiguda de Zaza.

Al minuto 60 de partit, Nacho Gil va entrar per Carlos Soler. Marcelino va voler més verticalitat per banda i va ficar el jove extrem. I poc després a un excèltic, Santi Mina, per Rodrigo. Aire fresc per a l’atac. Ho va intentar, però el Celta no donava espais.

Amb l’emoció a flor de pell, Pablo Hernández li va fer falta a Nacho Gil dins de l’àrea i Munuera Montero va assenyalar pena màxima. Corria el minut 79 i Parejo va decidir agafar el baló i assumir la responsabilitat. Va xutar amb força, Rubén Blanco va endevinar el llançament però no va poder impedir el 2-1. Tercer gol en LaLiga del capità que ho va festejar amb la grada i la resta dels seus companys. I és que estava costant molt superar un bon rival.

Ningú es movia de Mestalla. El Valencia CF volia certificar la seua victòria i el Celta empatar. Era un futbol de poder a poder amb un bon equip de Mestalla que barallava per cada baló com si fóra l’últim. I, al final, triomf dels de Marcelino per un estret 2-1 que li mantenen en el segon lloc de LaLiga i que té molt valor donat el rival que estava davant que mai va abaixar els braços.