viernes, 29 marzo 2024

El Villarreal va anar a més i va remuntar davant un Betis fluix en defensa (3-1)

El Villarreal va sumar els seus primers punts del campionat en derrotar al Betis en un partit en el qual no va començar bé, encara que va ser capaç de recuperar-se i remuntar un marcador advers davant un rival que no va ratificar el seu bon començament de partit i es va anar de buit.

En els primers minuts l’equip andalús va estar millor, però a poc a poc se li va escapar la trobada davant un Villarreal que, sense brillar, no va perdre la confiança, es va asseure abans del descans després d’aconseguir el tant de l’empat i no va donar opció al seu rival en la segona meitat.

Al cap de deu minuts de joc anivellat, una bona penetració per la dreta va propiciar un centre perfecte de Joaquín que Sergio León va cabotejar a gol de forma inapel·lable.

El tant va desorientar a l’equip local, que no trobava com acostar-se a la meta d’Adán, mentre que l’equip sevillà es mostrava més solt i disposava d’algunes opcions de crear perill, especialment després de les accions a la contra que conduïa Joaquín per la dreta.

No donava la sensació que el Villarreal tinguera possibilitats d’equilibrar el marcador a partir del seu joc, però quan travessava el seu pitjor moment del primer període, un error del meta Adán va permetre que el marcador s’igualara.

Al porter bètic se li va escapar una pilota que tractava de controlar amb el peu dret i Bacca, amb l’ajuda de Bakambu, li’l va robar i va establir l’empat.

Va ser a partir de llavors quan el Villarreal va assumir del protagonisme que no havia tingut en la primera mitja hora de joc i va poder avançar-se en el marcador en una potent rematada de Rodri que es va estavellar en el pal de la meta bètica (m. 40).

A l’equip andalús se li va fer llarg el tram final d’una primera meitat en la qual va anar de més a menys davant un equip local que va créixer després d’aconseguir el seu tant.

El Betis va recuperar la pilota al començament del segon temps, encara que no va aconseguir tenir profunditat, per la qual cosa la trobada es va anivellar sense que cap dels dos equips aconseguira imposar-se de forma clara davant el seu rival, encara que una arribada en solitari de Tello (m.59) va ser neutralitzada per Barbosa en la primera ocasió del segon temps.

Va ser molt poc després, en la segona ocasió d’este període, quan Castillejo, amb un tret molt col·locat, va donar la volta al marcador per a l’equip de Fran Escribá.

El partit va perdre ritme, ja que el Villarreal va decidir controlar la pilota i el Betis no trobava la forma de fer mal al seu rival i, a un quart d’hora del final, el tècnic foraster, Quique Setién, va donar entrada al mexicà Andrés Guardat perquè s’equipe fóra més ofensiu.

No obstant això, el Villarreal va ratificar la seua millorança amb el tercer gol assolit per Ünal, que es va estrenar com a golejador en el futbol espanyol, en reso