Ximo Puig: “La proposta de Llei del Plurilingüisme és una oportunitat per a avançar en la gran aliança educativa”

PublicitatAcadèmia Valenciana de la Llengua  

La proposició de Llei de Plurilingüisme, que ahir van presentar els grups del Botànic en les Corts valencianes, suposa “una extraordinària notícia per a avançar en la gran aliança per l’educació pública valenciana”. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha fet aquestes declaracions avui en Blanqueries abans de la reunió que ha mantingut amb regidores i regidors socialistes d’Educació i Benestar Social. Sobre la norma educativa proposta per socialistes, Compromís i Podemos ha valorat que és una iniciativa per a “fer de la llengua un espai de trobada i mai de conflicte”.

Per al líder dels socialistes valencians “estem davant l’oportunitat que tots els grups polítics, socials i tota la comunitat educativa siguem capaces de consolidar unes lleis que ens permeten en el futur arribar a objectius com la superació del fracàs escolar i al fet que tots els xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana sàpien castellà, valencià i anglés”. En paraules de Ximo Puig, “és moment d’aconseguir que la Comunitat siga una comunitat educadora en tots els sentits”.

PublicitatTroballengua  

Avui Ximo Puig ha acudit en Blanqueries a la reunió de treball que la secretària de Justícia Social, Concha Andrés, i Educació, Inma Sánchez, han mantingut amb més de mig centenar de regidores i regidors del PSPV a la Comunitat. La trobada ha servit per a analitzar “els avanços socials que hem fet fins ara des del Govern de la Generalitat” i però, sobretot, ha matisat dirigent socialista, “per a parlar dels nous projectes que impulsem i el nostre intent objectiu perquè la Comunitat Valenciana siga la Finlàndia del Mediterrani, també en termes educatius”.

1-O
Preguntat sobre la situació a Catalunya, el president de la Generalitat s’ha mostrat esperançat que la d’hui matí és una jornada en la qual “no ens hàgem de penedir de gens, que cadascun expresse la seua opinió i la convivència es garantisca”. En qualsevol cas, ha matisat, “demà despús-demà i el següent hem de parlar. Cal dialogar, cercar una eixida concertada a aquesta solució perquè efectivament el problema territorial a Espanya no és només Catalunya”. El secretari general del PSPV-PSOE ha considerat necessari “resetejar l’Estat, des del diàleg i atenent a totes les posicions, sense cap tipus de maniqueisme ni de frustració posterior per no haver aconseguit el que un volia”, perquè “només podem arribar a acords si estem disposats a cedir”.

Davant el problema català Ximo Puig ha indicat que “la llei sorgeix de la política i es pot canviar, però cal canviar-la a través dels mecanismes democràtics” així, ha conclòs: “Espere que tothom siga conscient que la via de la confrontació no arriba a cap lloc, i confie que totes les parts van a ser raonables i que per sobre de la confrontació política està la convivència”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana