18.2 C
Valencia

El “1·1·2 CV” revisa els seus protocols operatius per aplicar nous procediments d’actuació

Els operadors aplicaran una major flexibilitat en la telefonada en substituir preguntes per fites d'informació

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El telèfon d’Emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” ha revisat els seus protocols perquè els operadors de sala posen en pràctica un procediment d’actuació que els permeta mantenir el contacte amb la persona que cride en casos especials que requerisquen una implicació més activa per a la seua resolució, segons ha informat el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

Ángel ha explicat que la revisió contínua dels protocols operatius del telèfon d’emergències s’ha materialitzat “en un canvi del rol de l’operador del 1·1·2 molt més proactiu, amb una major implicació en la resolució de l’emergència, i una col·laboració activa en determinats incidents especials per a una millor resolució”.

Per a l’aplicació d’aquest nou procediment s’ha engegat un pla d’acció amb la col·laboració de personal extern, és a dir, amb especialistes i organismes operatius integrats en “1·1·2 Comunitat Valenciana”, amb l’objectiu de revisar els protocols i impartir accions formatives específiques.

La revisió d’aquests protocols ha consistit en l’aplicació d’una major flexibilitat en la telefonada en substituir preguntes per fites d’informació; la realització d’un avís anticipat amb la primera informació bàsica a agències d’intervenció; i una major contenció en la telefonada en mantenir l’operador la comunicació amb la persona que crida en línia fins a l’arribada del primer recurs.

- Publicitat -

També, la revisió dels protocols ha consistit en la posada en pràctica d’unes pautes o consells per part de l’operador, consistents a preveure la seguretat d’altres persones, reduir l’ansietat mitjançant exercicis respiratoris, entre altres. A més, es va a intensificar la distribució de documents de suport i informació de suport a l’operador durant el desenvolupament de la telefonada.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,296FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Moncofa regala notes de vida i solidaritat al concert benèfic contra el càncer

La cita és el diumenge 29 a les 13 del migdia a la plaça de la Constitució, amb totes les mesures de seguretat i amb aportació voluntària.

El nou carril bici urbà d’Almassora connectarà amb Borriana i Castelló

El consistori reserva 30.000 euros a la senyalització i abalisament de la via ciclista.

Culla estrena un mercat dominical de tòfona negra i productes locals

Naix amb l'objectiu de donar a conéixer el gran potencial culinari d'este fong i l'oferta turística del municipi entorn de la gastronomia.

Consens polític i globus violeta per a l’homenatge d’Onda a les víctimes de la violència de gènere en el 25N

Una part de la campanya d'enguany d'este municipi es centra en el fet que els joves prenguen consciència de les actituds d'assetjaments i desigualtat a què s'enfronten sense identificar-les.

La Real Senyera de 1928 de València serà restaurada integralment

L'alcalde, Joan Ribó, ha anunciat l'inici d'un estudi per a elaborar un nou facsímil de l'ensenya identitària del poble valencià.
- Advertisement -

: Valencià