10:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

1 detingut i 12 investigats per furtar 82.000 quilos de taronges en Llíria

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’1 persona (dona) i 12 imputats (1 dona i 12 homes), de nacionalitat espanyola tots ells amb edats compreses entre els 19 i 57 anys, com a presumptes autors d’onze delictes d’apropiació indeguda i altres onze de falsedat documental. Un total de 22 delictes.

En esta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Llíria. Es té coneixement el passat mes de maig a través d’una inspecció en un magatzem de productes agrícoles de la localitat de Llíria, que la documentació requerida pels agents per a la compra de cítrics està falsificada.

Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Llíria s’inicia una recerca que finalitza el 7 de juny, amb la detenció de 13 persones que es dedicaven a sostraure la taronja de camps i falsificar els documents de traçabilitat agrària per a la seua posterior venda, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, podent així vendre les taronges sense alçar sospites.

El total de quilos sostrets per estes tretze persones ascendeix a 82.000 quilos i 154 documents data falsificats. Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Jutjat de Guàrdia de Llíria.

Últimas noticias

Contenido relacionado