10 consells per a examinar-se del mitjà i superior de la JQCV

1.- Arriba a temps: Les presses no són bones i per a un examen encara menys. Si arribes tard, pot suposar que si no encertes la classe no pugues entrar a la convocatòria, que et toque en un lloc que no et correspon o, simplement, que no càpies a l’aula. A més, si arribes tard et posen dels últims, fas la prova oral en últim lloc i, per tant, eixiràs més tard.

2.- No ho contestes tot: No és una travessa, les respostes errònies descompten i el “per si de cas” sol donar resultats nefasts. Paga la pena que, encara que siguen poques, respongues només aquelles de les que estigues segur.

3.- Fes una ronda de descart: A voltes, en la part test veiem autèntiques salvatjades, que ens deixen dues en dubte però sabem que hi ha una que l’han posada per a saber si hi ha algun borinot. Fes una passada per a descartar les que veges que no tenen ni peus ni cap.

4.- No faces “fins que no faça açò no passe a la següent”: Hi ha gent que es llig el text de la comprensió escrita com si haguera d’aprendre-se’l de memòria, error fatal. Dedica el temps necessari, però no et passes.

5.- Calcula quant de temps dedicaràs a cada cosa, açò evitarà que t’encantes en una de les parts i faces les altres a corre-cuita.

6.- Fes les respostes en la fulla d’examen, tatxa, pinta, el que vulgues; però no ho passes a la fulla de respostes fins que ho tingues tot clar.

7.- Dedica els cinc últims minuts a bolcar les respostes, i no canvies llavors de decisions. Molts somnis s’han trencat per canviar d’opinió en l’últim moment.

8.- Com en el col·legi, el primer el nom i les dades. És molt romàntic això de la correspondència anònima, però no conquistarem amb açò el cor de cap professor de la JQCV.

9.- No li parles al professor en castellà, demostra que has vingut a examinar-te.

10.- Mantingues la calma i aprén dels errors. Quan pugen la llista de respostes mira en què t’has equivocat. No siga el cas que cometes el mateix error en la segona part.