02:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

10 consells per a examinar-se del mitjà i superior de la JQCV

1.- Arriba a temps: Les presses no són bones i per a un examen encara menys. Si arribes tard, pot suposar que si no encertes la classe no pugues entrar a la convocatòria, que et toque en un lloc que no et correspon o, simplement, que no càpies a l’aula. A més, si arribes tard et posen dels últims, fas la prova oral en últim lloc i, per tant, eixiràs més tard.

2.- No ho contestes tot: No és una travessa, les respostes errònies descompten i el “per si de cas” sol donar resultats nefasts. Paga la pena que, encara que siguen poques, respongues només aquelles de les que estigues segur.

3.- Fes una ronda de descart: A voltes, en la part test veiem autèntiques salvatjades, que ens deixen dues en dubte però sabem que hi ha una que l’han posada per a saber si hi ha algun borinot. Fes una passada per a descartar les que veges que no tenen ni peus ni cap.

4.- No faces “fins que no faça açò no passe a la següent”: Hi ha gent que es llig el text de la comprensió escrita com si haguera d’aprendre-se’l de memòria, error fatal. Dedica el temps necessari, però no et passes.

5.- Calcula quant de temps dedicaràs a cada cosa, açò evitarà que t’encantes en una de les parts i faces les altres a corre-cuita.

6.- Fes les respostes en la fulla d’examen, tatxa, pinta, el que vulgues; però no ho passes a la fulla de respostes fins que ho tingues tot clar.

7.- Dedica els cinc últims minuts a bolcar les respostes, i no canvies llavors de decisions. Molts somnis s’han trencat per canviar d’opinió en l’últim moment.

8.- Com en el col·legi, el primer el nom i les dades. És molt romàntic això de la correspondència anònima, però no conquistarem amb açò el cor de cap professor de la JQCV.

9.- No li parles al professor en castellà, demostra que has vingut a examinar-te.

10.- Mantingues la calma i aprén dels errors. Quan pugen la llista de respostes mira en què t’has equivocat. No siga el cas que cometes el mateix error en la segona part.

Últimas noticias

Contenido relacionado