10 delictes continuats de robatoris de bicicletes d’alta gamma

guardia civil

En el marc del Pla contra els robatoris en habitatge i vehicles, des del passat mes de març, la Guàrdia Civil de Montcada anaven investigant diversos robatoris de bicicletes ocorreguts en les localitats de Pobla de Vallbona, Vinalesa i la ciutat de València, on autor o autors desconeguts, accedien a l’interior de domicilis i trasters mitjançant la força per a la sostracció de bicicletes.
Per açò, es va iniciar l’operació “GLOBERO”, per part de components de la Guàrdia Civil de Montcada, a fi de poder identificar, localitzar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets.
Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de 5 persones. Un dels detinguts exercia de receptor d’aquestes bicicletes, arribant fins i tot alterar i modificar els seus nombres de sèrie, a fi de dificultar el seu reconeixement per part dels legítims propietaris.
En la fase de l’operació es va poder comprovar com el suposat receptor de les bicicletes mantenia contactes amb compradors i venedors dels objectes sostrets, utilitzant la plataforma de venda d’articles de segona mà d’Internet.
L’operació continua oberta, a fi de poder determinar la localització de més efectes sostrets a través de la nombrosa documentació de la qual es disposa, atés que s’estima més de 300 les bicicletes robades.
La fase d’explotació d’aquest operatiu culmine el passat 22 de maig amb la detenció dos homes i tres investigat, tots de nacionalitat espanyola, i d’edats compreses entre els 26 i 38 anys, com a presumptes autors de delictes continuats de furt, robatori amb força i encobriment.
Fins al moment s’han lliurat als seus legítims propietaris tres bicicletes d’alta gamma valorades en més de 10.000 euros. Les bicicletes restants estaran exposades en horari de 8,00 a 22.00 hores en la Caserna de la Guàrdia Civil de Montcada.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Montcada de Guàrdia de Torrent.

Rovira  
PublicitatJuega Limpio Orihuela