La Comunitat Valenciana proposa reunions de fins a 10 familiars a les celebracions nadalenques

La mobilitat continuarà restringida llevant de les dades del 24 i 25 de desembre i l'1, 5 i 6 de gener

La consellera de Sanitat Universal i Sanitat Pública, Ana Barceló, ha anunciat en una roda de premsa aquesta vesprada que la Comunitat Valenciana ha presentat la seua intenció d’ampliar les reunions socials fins a 10 persones en l’àmbit social en les dades nadalenques més assenyalades al consell interterritorial. Per tant, els dies 24 i 25 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener, els dinars i sopars nadalencs podrien celebrar-se amb 10 persones d’una mateixa família. No obstant això, les reunions socials seguirien sent de 6 persones.

De moment, “el 92% dels nous casos positius s’han produït en l’àmbit social. Per aquesta raó, les celebracions nadalenques dependran de l’evolució d’aquestes dades”, ha destacat Barceló. D’altra banda, ha expressat la intenció que les restriccions siguen les mateixes per a tot el territori espanyol: “estem pel consens i ens agradaria arribar a un acord general entre comunitats perquè no hi hagen diferències entre uns territoris i altres contradictoris”.

A més, la mobilitat continuaria restringida, perquè “pensem que és important limitar-la”, ha dit Ana Barceló. Però la consellera ha destacat que “es vol obrir la comunitat com a excepció a les dates més assenyalades“, és a dir, les citades anteriorment.

Quant al recompte dels xiquets com a part del nucli familiar, de moment la conselleria no es planteja que els més xicotets siguen diferents, per tant, els xicotets comptaran el mateix que un adult. Uns dels temes que més preocupen en aquest Nadal diferent són les celebracions especials. La consellera ja ha avançat que no es recomana la celebració de cap cavalcada, però sí que es pensarà en una alternativa. Per exemple, es podria celebrar una cavalcada estàtica amb controls d’accés.

“Som partidaris de mantenir les mateixes mesures que siguen vigents una setmana abans de l’inici de les festes nadalenques”, per tant, caldrà esperar a veure l’evolució de la Covid-19. Cal recordar que la vida continua després de Nadal i ningú vol “un regal que no desitgem, que seria un augment en l’evolució de casos”, ha sentenciat la consellera.

: Valencià

Publicidad