10 incendis forestals a la Comunitat Valenciana en un cap de setmana

Les altes temperatures i el vent han fet en alguns casos que els incendis foren molt difícils de controlar.

AVL

En poc més de 24 hores el foc s’ha fet present de forma descontrolada en una desena de punts de la Comunitat Valenciana, en un cap de setmana de calor intensa i alerta taronja per altes temperatures en 13 comarques.

A hores d’ara continuen actius els incendis declarats este dissabte a la Vall de Gallinera i Castell de Castells. El primer ha cremat 160 hectàrees i encara no està controlat, a pesar que l’extinció va per bon camí. El segon ha cremat vora 16 hectàrees i ha obligat a desallotjar una granja on vivien 4 persones. Els bombers de la Diputació d’Alacant el donen per controlat i esperen donar-lo per extingit demà.

Durant el dissabte també va declarar-se un incendi de pinar a Utiel que va cremar 0,0015 hectàrees.

Abans s’havia declarat un altre foc a Villahermosa del Río, que va ser ràpidament extingit, i cap a les 20:00 hores es confirmava un quart incendi al Castell de Guadalest, que ha quedat extingit a les 2:54 hores de dissabte.

Durant la vesprada de hui s’ha declarat un incendi de vegetació a Torrent, però a les 20.22 ja estava estingit. Un últim incendi ha sigut declarat a Moncofa, també amb ràpida extinció.

Este diumenge s’han declarat focs a Benifato , Benagéber i Buñol. Els dos primers han quedat extingits en poc de temps, mentre que el de Buñol no ha arribat a afectar terreny forestal.

- Advertisement -
CatalanSpanish