15 C
Valencia

13.000 places d’oposicions d’educació

- Publicitat -AVL

En el 2020 hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de Secundària i altres cossos docents, i en el 2021 hi haurà 2.500 places més per a Infantil i Primària respectivament.

Aquest augment de places lliures que s’ofereixen per oposició són conseqüència de les diferents negociacions que ha dut a terme la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport i la resta de departaments d’Educació de les comunitats autònomes amb el Ministeri, per a assegurar una millor consolidació i estabilitat de plantilles docents després de les retallades patides els últims anys per part de l’antic govern.

Segons el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “de la proposta inicial de places per a oposicions que vam fer, hem aconseguit quasi quadruplicar l’oferta i açò la Generalitat ho fa efectiu donant prioritat a un tema com és l’estabilitat de les plantilles en Educació. Aquesta és una bona mostra de quines són les prioritats del Govern del Botànic i de la nostra voluntat de treballar per una educació de qualitat per al nostre alumnat, de millorar les condicions laborals del professorat i de revertir les retallades de l’antic govern en matèria educativa. L’antic govern va tirar al carrer 5.000 docents, nosaltres hem recuperat ja 4.000 i ara programem oposicions per a ocupar 13.000 vacants de forma estable”.

L’acord al qual s’ha arribat amb el Ministeri d’Educació contempla l’oferta de vacants per a cobrir el 100% de taxa de reposició de places per motius com són jubilacions o defuncions, tal com ja estava pactat. «A açò s’afigen dues mesures més que hem aconseguit pactar i que són l’oferta de vacants anteriors a 2005 i la possibilitat de consolidar el 90% de places que han estat vacants durant tres anys consecutius i han sigut cobertes per docents interins temporalment», ha explicat el secretari autonòmic d’Educació i Recerca, Miquel Soler.

Amb aquest calendari, Educació convoca les places de manera concentrada perquè els aspirants tinguen més oportunitats, més temps per a preparar-se i saber en previsió fins a 2021 quantes places i de quines especialitats es convocaran.

Per a 2018, s’ha proposat convocar places de lliure accés d’Infantil i Primària distribuïdes de la següent manera: 975 d’Educació Primària, 675 d’Educació Infantil, 500 d’Audició i Llenguatge, 400 d’Anglès, 180 d’Educació Física, 150 de Música i 120 de Pedagogia Terapèutica.

Quant a la convocatòria de 2019, adscrita a cossos de professorat d’Ensenyament Secundari i altres especialitats, s’ha determinat proposar places per a professorat de Secundària, professorat tècnic d’FP, professorat d’escoles oficials d’idiomes, catedràtics de Música i Arts Escèniques, professors de Música i Arts Escèniques i de professorat d’Arts Plàstiques i Disseny.

D’aquesta manera, la Conselleria d’Educació pretén donar major estabilitat a la plantilla docent, la qual cosa repercutirà en una millora de la qualitat educativa, ja que els centres disposaran d’un major nombre de personal funcionari de carrera i aquest, al seu torn, podrà optar a destinacions definitives.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià