6.1 C
Valencia

Detingudes 20 persones i alliberades 14 dones en una macro operació contra el tràfic de persones

Les víctimes eren obligades a treballar en jornades continuades de 12 hores, sense dies de descans i amb horaris tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb fins a 200 euros.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Agents de la Policia Nacional han alliberat a 14 dones prostituïdes en una macro operació contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual desenvolupada a Múrcia, Alacant, Almeria i València. La investigació ha permés desarticular l’organització criminal i detenir als 20 integrants d’esta, nou dels quals han ingressat a la presó. S’han dut a terme 12 registres en els quals han intervingut 90.000 euros en efectiu, 5 vehicles d’alta gamma, 3 escopetes de caça, 2 armes de foc simulades, així com cocaïna i marihuana preparada per a la seua venda. Les víctimes eren obligades a treballar 12 hores cada dia i, en el cas d’emmalaltir i no poder treballar, eren penalitzades econòmicament. Els horaris eren tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb fins a 200 euros.

Si emmalaltien contreien deutes de 400 euros

Les víctimes eren obligades a exercir la prostitució fins a 12 hores al dia i els responsables dels clubs arribaven fins i tot a denegar-los l’assistència sanitària, inventant en contraprestació un sistema de multes. Este mètode es posava en funcionament en cas de no poder exercir la prostitució, per exemple a causa de malaltia.

Les multes oscil·laven entre els 300 i 400 euros, i algunes de les dones havien acumulat un deute que superava els 4.000 euros. Tant les dones com les seues famílies eren amenaçades i pressionades perquè abonaren el deute contret. Els horaris eren tan estrictes que no se’ls permetia tornar a les seues habitacions per a la neteja personal ni per a descansar entre els serveis, i si ho feien, és a dir, si es dutxaven després d’un servei, eren multades amb quantitats d’entre 60 i 200 euros.

L’organització es quedava amb gran part del percentatge dels serveis sexuals, de l’abús dels quals es lucrava. Els investigats obligaven les seues víctimes a treballar cada dia de la setmana i a consumir substàncies estupefaents amb els clients, a més de sotmetre-les a una estreta vigilància i control.

- Publicitat -

Malgrat la situació de crisi sanitària, els clubs han mantingut la seua activitat al marge de la llei, amb el risc afegit de possible contagi per a les seues víctimes.

12 registres i sis locals clausurats

Als investigats se’ls imputen presumptes delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, tràfic de drogues, contra el dret dels treballadors, afavoriment a la immigració irregular, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Així mateix, els agents han realitzat 12 registres simultanis a la Regió de Múrcia (7), Alacant (2), Almeria (2) i València (1), en diferents domicilis de diversos membres de l’organització i en els clubs en els quals allotjaven i explotaven a les seues víctimes.

- Publicitat -

Fruit d’estos registres van intervenir 90.000 euros en efectiu, cinc vehicles d’alta gamma, tres escopetes de caça, dos armes de foc simulades, uns 300 grams de cocaïna i marihuana perfectament preparats per a la seua venda, així com documentació i dispositius relacionats amb la investigació.

L’operació ha culminat amb l’ingrés a la presó de nou dels 20 detinguts, el tancament cautelar dels sis establiments en els quals duien a terme les activitats d’explotació sexual, així com l’alliberament i assistència de 14 dones víctimes d’esta organització.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,625FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià