14 persones al dia han fet ús del Centre d’Emergències Climàtiques Municipal

Publicitat

Una vegada finalitzada l’alerta per pluges per la DANA a la ciutat de València, la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha fet balanç del funcionament del nou Centre d’Emergències Climàtiques de la ciutat, situat al carrer Santa Cruz de Tenerife, que es gestiona en col·laboració amb Creu Roja a través d’un conveni. Es tracta de la primera vegada que s’ha fet ús d’este nou recurs municipal.

 

PublicitatRovira  

L’Ajuntament ha atés cada dia -del 12 al 14 de setembre- a 14 persones. Concretament, el dia a 12, a onze homes i tres dones; i els dies 13 i 14, a 12 homes i dues dones. El centre realitza una intervenció integral, de forma que s’han facilitat un total de 34 kits d’higiene personal (completament equipats amb gel de dutxa, xampú, raspall de dents, pasta dentífrica, pinta, compreses, etc…), 26 kits de vestuari (amb pijama i roba interior nous) i s’han donat un total de 34 mantes.

 

A més, com el centre també disposa de servici de cuina i menjador, s’han servit 42 desdejunis i 42 sopars per a les persones usuàries del nou servici municipal, a raó de 14 cada dia.

 

Les instal·lacions s’usaran des d’ara endavant per a donar resposta a qualsevol persona que puga necessitar d’un recurs d’emergència quan hi haja condicions meteorològiques adverses, especialment a persones sense llar. Però també es contempla tindre l’espai a disposició de la ciutadania si hi ha una emergència de qualsevol tipus per poder donar cabuda ací a les persones que ho requerisquen. La regidora Isabel Lozano ha explicat que “esta primera prova ha funcionat realment bé. És un centre amb unes condicions realment bones, molt ben equipat, reformat recentment, climatitzat i que respon a les necessitats que teníem”.

 

“Per fi tenim un espai municipal que dóna resposta a situacions d’inclemències meteorològiques i que estarà en funcionament també en les anomenades operacions fred i calor; és a dir que estarà actiu per a situacions extraordinàries que requerisquen d’un suport i d’un espai d’acollida. Ací fem una intervenció integral a les persones a nivell d’alimentació, de manutenció, de roba i d’allotjament per la nit”, ha conclòs Lozano.

PublicitatJuega Limpio Orihuela