martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes 14 persones per suplantar compatriotes en exàmens

Els agents han intervingut 2.200 euros, 18 documents falsos, una dessuadora que portava en les costures un sistema compost per una funda de silicona per a acoblar un telèfon intel·ligent i el cablejat per a mans lliures, la fi de les quals era transmetre a l’exterior de l’aula les dades de l’examen oficial així com un pinganillo sense fil i una jaqueta amb el mateix sistema

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a 14 persones, d’entre 24 i 49 anys, d’origen pakistanés i romanés, per suplantar a compatriotes en un examen de llengua espanyola per a obtenir la nacionalitat. Els agents van intervenir 2.200 euros, 18 documents falsos, una dessuadora que portava en les costures un sistema compost per una funda de silicona per a acoblar un telèfon intel·ligent i el cablejat per a mans lliures, la fi de les quals era transmetre a l’exterior de l’aula les dades de l’examen oficial així com un pinganillo sense fil i una jaqueta amb el mateix sistema.

Les recerques es van iniciar a mitjan gener en tenir coneixement els agents de la possible existència d’una organització dedicada a facilitar la suplantació d’identitat de persones que aspiraven a l’examen oficial de llengua espanyola per a obtenir la nacionalitat espanyola.

Els policies van esbrinar que l’organització estaria formada per ciutadans d’origen pakistanés que, previ pagament d’importants quantitats de diners per part dels aspirants a l’examen, cercaven a persones de la mateixa nacionalitat amb un suficient coneixement d’espanyol per a realitzar l’examen, als qui facilitaven permisos de residència pel que sembla falsos. En aquests documents apareixien les dades de la persona que havia d’aprovar l’examen, mentre que la fotografia era de la persona que s’anava a presentar al mateix.

Durant les recerques, els policies van confirmar les seus de València en les quals s’anaven a realitzar els exàmens, així com la data que estaven convocats els aspirants per a realitzar la prova, per la qual cosa una vegada van finalitzar l’exercici van ser detinguts.

Continuant amb les recerques, els agents van esbrinar que les persones que havien de realitzar l’examen per a obtenir la nacionalitat espanyola solien pagar uns 1.000 euros i les persones que els realitzaven en el seu nom, que prèviament havien sigut captades d’entre compatriotes amb necessitats econòmiques, rebien uns 50 euros.

Els policies van intervenir uns 2.200 euros, 18 documents falsos tots ells targetes d’identitat d’estrangers, una dessuadora que portava en les costures un sistema compost per una funda de silicona per a acoblar un Telèfon intel·ligent i el cablejat per a mans lliures la fi de les quals era transmetre a l’exterior de l’aula les dades de l’examen oficial així com un pinganillo sense fil i una jaqueta amb el mateix sistema.

Després d’un primer estudi dels documents intervinguts, els agents han determinat que eren facilitats per una organització, ja que en tots la petjada era la mateixa i la falsificació molt reeixida.

Es continuen les recerques per al total esclariment dels fets.

Els detinguts, tres d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Últimas noticias

Contenido relacionado