17.9 C
Valencia

15 anys de presó per assassinar a la seua amiga a Alfafar

Els fets es van produir després d'una discussió entre totes dues en el bany del domicili de la víctima.

- Publicitat -AVL

La Sala penal ha confirmat la condemna a quinze anys de presó per un delicte d’assassinat a una dona que va matar a la seua amiga després d’una discussió en el bany de l’habitatge de la víctima.

La Sala desestima el recurs de cassació interposat per la recurrent contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que va confirmar la pena imposada per un tribunal del Jurat de l’Audiència Provincial de València.

Els fets es van produir després d’una discussió entre totes dues en el bany del domicili de la víctima a Alfafar, el 29 de maig de 2017. Després de rebre una espenta i esquitxades de lleixiu d’una botella, la condemnada va espentar a la víctima, que va caure a terra, i amb l’escombreta de porcellana li va colpejar la cara, causant-li ferides en el nas i en el llavi.

Encara que la víctima va intentar defensar-se, la condemnada, a fi de produir-li la mort, la va colpejar repetidament contra un escaló que hi havia en la vora de la banyera, a manera d’esglaó, produint-li ferides diverses, entre elles un traumatisme cranioencefàlic, que la van deixar immòbil i en estat de semi inconsciència. Per a aconseguir la seua finalitat, segons els fets provats, va ruixar amb lleixiu les ferides de la víctima i, davant la forta olor que desprenia este producte, va tancar la porta del bany.

En este cas, conclou el tribunal, concorren els requisits de l’agreujant d’acarnissament que determina l’apreciació del delicte d’assassinat. La sentència, explica que és raonable deduir, com va fer el tribunal d’instància, que la recurrent amb esta forma d’actuar “va augmentar de forma deliberada i inhumana el dolor de la víctima, sense que això fora necessari per a la seua defunció”.

En conseqüència, segons la Sala, des dels fets declarats provats, cap infracció de norma jurídica s’ha comés en considerar la dinàmica d’actuació de la condemnada “com dirigida a perseguir, de forma deliberada, altres mals que excedeixen als necessàriament”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià