La Guàrdia Civil investiga un total de 153 persones per delictes relacionats amb el comerç de taronges

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’11 persones i investigat a altres 142, com a presumptes autors de delicte continuat d’encobriment, furt i falsedat documental.

En diverses actuacions realitzades per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca s’inicie el passat mes d’octubre on s’han revisat de forma exhaustiva prop de 25.000 documents DATES en diversos establiments de compravenda de cítrics en diverses comarques de la província de València.

Per açò i fruit de les comprovacions efectuades pels agents es descobreixen prop de 1.000 dates falsificades en part o íntegrament amb l’objectiu de licitar mercaderia d’origen desconegut.

Estes operacions s’han saldat amb la detenció d’11 persones i recerca d’altres 142, d’edats compreses entre els 16 i 63 anys, i de nacionalitats espanyola, romanesa, lituana, colombiana i letona, per la seua implicació en els delictes de delicte continuat d’encobriment, furt i falsedat documental.

El total de cítrics emparats com a legals en estes dates ascendeix a més de 360.000 quilos

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Alzira, Carlet, Picassent i Llíria.