163 denúncies enguany a Castelló per infringir les mesures per a frenar la covid-19

El Cecopal restringeix l'ús de les instal·lacions esportives municipals, que adaptarà a les últimes mesures autonòmiques anunciades.

La Policia Local de Castelló ha fet 163 propostes de sanció des que va començar l’any per vulnerar les mesures aprovades per les autoritats sanitàries per a contenir la propagació de la covid-19 i minimitzar el risc de contagi. La gran majoria d’estes denúncies ho són per no usar la màscara o portar-la de manera incorrecta i per incomplir la restricció de la mobilitat nocturna que impedeix transitar passades les 22.00 hores sense justificació. Estes dades s’han donat a conéixer este dimarts durant la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal).

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha mostrat la seua preocupació per l’evolució de les dades de la pandèmia a la ciutat i la seua tendència ascendent. Les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública situen la Incidència Acumulada (IA) de Castelló en 574,16 casos positius per cada 100.000 habitants en data del passat 17 de gener. Les actuals previsions situen la dada per damunt dels 700 casos. “Estem de ple en la tercera ona d’esta pandèmia i vull realitzar una nova crida a la cautela màxima i a la responsabilitat individual i col·lectiva de tots els veïns i veïnes de Castelló”, ha manifestat.

L’alcaldessa ha recordat que des de l’Ajuntament s’han pres una sèrie de mesures excepcionals davant l’avanç de la covid-19 que van entrar en vigor dissabte passat i entre les quals destaquen la suspensió de l’activitat municipal presencial no essencial, el tancament d’instal·lacions esportives i culturals i activitats i la potenciació del teletreball, entre altres mesures que romandran en vigor fins al 15 de febrer. També s’ha realitzat una crida a l’autoconfinament de la ciutadania per a evitar situacions de risc, minimitzar l’exposició al virus i disminuir el ritme de contagis.

L’alcaldessa ha reiterat que les aprovades “són mesures contundents que prenem des de l’Ajuntament per a ajudar a doblegar la corba i a alleujar la pressió assistencial, però és necessari que tots i totes posem de la nostra part i reduïm en la mesura del possible les nostres relacions i els nostres contactes”.

En la reunió d’este dimarts s’han analitzat les mesures adoptades per l’Ajuntament en el Cecocal de passat divendres i abordat la seua adaptació i aplicació a diferents serveis o programes municipals de cada àrea per a la seua correcta execució.

Pel que fa a les actuacions policials, de les 167 propostes de denúncia realitzades enguany, 51 ho són per no portar màscara, 39 per vulnerar l’horari de restricció de la mobilitat nocturna, quatre per beure alcohol en la via pública, 7 per reunions en la via pública de més de sis persones, 15 per molèsties o reunions massives en domicilis i 47 són proposades de sanció a locals i establiments.

Cal recordar que també s’ha intensificat el control policial per al compliment dels aforaments i horaris en l’hostaleria, el compliment de la restricció de la mobilitat nocturna a partir de les 22.00 hores, així com de la resta de la normativa sanitària actual per a contenir la propagació del virus.

Instal·lacions esportives

Davant l’evolució de la pandèmia i amb l’objectiu d’evitar al màxim el risc de contagi i els possibles focus d’aglomeracions, el Cecopal ha decidit hui restringir més l’ús de les instal·lacions esportives municipals i limitar-lo als esportistes d’alt rendiment (o anàleg), encara que després de les mesures anunciades este mateix dimarts en el si de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 reunida en el Palau de la Generalitat, s’adaptarà este ús a la nova normativa autonòmica anunciada una vegada es publique en el DOCV els acords concrets. No obstant això, en compliment de la mesura acordada en el Cecopal, ja s’està procedint des de hui al tancament de les instal·lacions amb la restricció d’ús establida.

CatalanSpanish