16 milions de persones aïllades a Itàlia per a frenar al coronavirus

Es prohibeixen celebrar noces i funerals; tanca museus, teatres, pubs, discoteques; i suspén totes les manifestacions públiques que comporten aglomeracions de persones.

Este nou decret llei permet aïllar la regió de Llombardia i les províncies de Mòdena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rímini, Pésaro, Urbino, Venècia, Padova, Treviso, Asti, Alessandria Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli i Novara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis. Des d’este diumenge, no serà possible entrar o eixir d’estos territoris fins al 3 abril, excepte per motius justificats.

El decret prohibeix celebrar noces i funerals; tanca museus, teatres, pubs, discoteques; i suspén totes les manifestacions públiques que comporten aglomeracions de persones. Els centres comercials tancaran els caps de setmana i els bars i restaurants podran obrir amb la condició que es respecte almenys un metre de distància entre els clients. 

Les mesures han sigut preses després d’un augment de 1.200 casos positius des del dia anterior. El virus ja s’ha cobrat la vida de 233 persones, però és a Llombardia on es concentra el nombre més gran d’afectats amb més de 3.400 contagis.

És per aqueix motiu que el Govern va aprovar la matinada del divendres un paquet de mesures que permetran contractar 20.000 nous sanitaris. El decret preveu l’ampliació de les unitats de vigilància intensiva i la compra de 5.000 sistemes de ventilació assistida. A més, el Govern ha aprovat incentius econòmics per a la producció de màscares i altres materials útils per a la contenció del virus amb l’objectiu de pal·liar l’escassetat d’estos productes. També es permetrà que els metges sotmesos a quarantena que no hagueren resultat positiu al test del coronavirus pogueren incorporar-se als seus llocs de manera voluntària. 

Una altra de les mesures que ha aprovat el govern serà la possibilitat de requisar propietats immobiliàries, com a hotels i hospitals privats, per a allotjar a pacients en quarantena.

Totes estes mesures s’uneixen a unes altres ja aplicades per a contenir l’epidèmia com el tancament de tots els col·legis al país fins al 15 de març i la suspensió d’espectacles culturals o esdeveniments esportius, inclosos els partits de futbol de la primera divisió, que es jugaran a porta tancada.

: Valencià