```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora llança un programa de formació juvenil per a la cerca de treball

La programació d’activitats juvenils per al primer trimestre de 2016, promoguda per l’Ajuntament d’Almassora, inclourà, entre d’altres, un programa específic de formació per a la cerca d’ocupació. Aquests tallers naixen de l’acord aconseguit entre el consistori i la Cambra de Comerç de Castelló, organisme que aportarà un professorat amb experiència empresarial per a guiar els assistents en l’obtenció de treball.
Els continguts d’aquest programa de formació s’articulen entorn a tres tallers que es realitzaran durant tots els dimecres del mes de febrer. El primer, que s’impartirà el 3 de febrer, porta per títol “Així comença el teu treball” i arreplega tècniques de cerca d’ocupació i eines 2.0. El segon tindrà lloc el 10 i el 17 del mateix mes i, en ell, professorat especialitzat explicarà les claus per a superar amb èxit una entrevista de treball. L’últim dels tres tallers, programat per al 24 de febrer, pretén millorar les competències professionals dels alumnes i transmetre’ls les necessitats d’un mercat laboral canviant.
Cal destacar que aquests cursets són totalment gratuïts i s’impartiran en l’Ateneu Jove en horari de 9.00 a 14.00. El nombre mínim d’assistents per a la seua realització serà de 15 alumnes i estan oberts a tota la població. El regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha destacat la importància d’atallar el problema de la desocupació juvenil. “Quants més recursos tinguen, més fàcil serà que troben un treball que pot suposar un gran canvi en la seua vida”, ha explicat l’edil, qui ha afegit que “aquest no és un problema dels joves, és un problema de tota la societat”.
Seguint la línia de la formació, el departament de Joventut ha completat la programació d’aquest primer trimestre amb cursos d’anglès i alemany, així com d’altres orientats a l’obtenció del certificat de grau mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, el certificat en ESO i d’accés la universitat per a majors de 25 anys. El programa ‘Tria Tu, dirigit a joves amb problemes acadèmics, ampliarà aquest trimestre les seues places de 10 a 20 amb l’objectiu de cobrir la demanda generada després dels bons resultats obtinguts.
D’altra banda, l’Ateneu Jove també acollirà durant els mesos de febrer, març i abril un curs de formació d’animadors d’esdeveniments infantils, un altre destinat a formar educadors ambientals per a xiquets i xiquetes i un tercer que oferirà tècniques per a la cerca de treball en el sector de l’animació.

Últimas noticias

Contenido relacionado