jueves, 28 marzo 2024

2-0. La pegada de València frena al Betis i li aferma en la quarta plaça

El València va sumar un important triomf davant el Betis per 2-0, gràcies a la seua pegada, ja que es va mostrar molt efectiu en atac, la qual cosa li va permetre sumar tres punts vitals en la seua defensa de la quarta plaça, que manté amb vuit punts de renda respecte al Sevilla, al que visita la pròxima jornada.
L’equip bètic, que arribava en una bona ratxa de resultats a Mestalla, va veure frenades les seues aspiracions de ficar-se de ple en la lluita per les places europees.
El Betis es va ensenyorir de la pilota des dels primers compassos del partit amb possessions tan llargues com estèrils, ja que el València, ben replegat, no va deixar espais en els metres finals pels quals el conjunt andalús poguera traure productivitat al seu domini.
El València es va contagiar del ritme lent del Betis i davant la falta de rapidesa en la circulació de la pilota en el camp rival, amb prou faenes va inquietar a Adán.
El joc horitzontal de tots dos equips ho va trencar en l’equador del primer temps el portugués Guedes, que des del seu camp va enviar un llarguíssima passada en profunditat entre les dues centrals que va habilitar a Rodrigo, que va resoldre amb habilitat per a inaugurar el marcador.
Va acusar el colp l’equip de Quique Setién, que per uns minuts es va veure desbordat pel València, que amb prou faenes tres minuts va generar dues bones ocasions per a ampliar la seua renda.
Es va refer el Betis, però va continuar sense generar perill enfront d’un rival que va perdre en el tram final de la primera part a Santi Mina per una lesió muscular.
En la segona meitat, el València va eixir escabellat i va tancar al Betis en el seu camp. Després d’un parell d’aproximacions amb molt perill, Kondogbia va assistir de luxe a Zaza i l’ariet italià va anotar el 2-0 i va acabar amb més de dos mesos de sequera golejadora.
Al Betis no li va quedar un altre remei que llançar-se a l’atac per a tractar de ficar-se de nou en el partit. Joaquín va poder escurçar distàncies en un lliure directe llunyà, però Net va conjurar el perill amb una gran estirada.
El València va temperar l’embranzida del Betis i el partit va retornar a un ritme menys frenètic, amb alguna acció polèmica en el tram final, després d’un agarrón de Junior a Carlos Soler en l’àrea i posteriorment un gol anul·lat al Betis en apreciar el col·legiat falta al porter valencianista Net.
En els minuts finals van ser els locals els qui van poder ampliar la seua renda davant un Betis resignat.
– Fitxa Tècnica:
2. València: NetyoMontoyaMurillo, Gabriel Paulista, GayàKondogbia, Parell, Carlos Soler (Coquelin, m.74), GuedesRodrigo (Ferran, m.84) i Santi Mina (Zaza, m.37).
0. Betis: AdánBarragán (Francis, m.59), Amat (Tello, m.83, Bartra, Mandi, Junior, Javi García, Camarasa (Rubén Castro, m.69), FabiánJoaquin i Loran.
Gols: 1-0, m.23: Rodrigo. 2-0, m.47. Zaza.
Àrbitre: Hernández Hernández (C. Canari). Va amonestar pel València a Montoya, i pel Betis a BarragánFabián, Bartra i Joaquín.
Incidències: Partit corresponent a la jornada 27 de LaLiga disputat en l’estadi de Mestalla davant 35.565 espectadors. Es va guardar un minut de silenci en memòria del que va ser jugador del València Vicente Piquer, mort recentment.