viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

2-1. Un València discret va guanyar a una Real que va meréixer més

Un València discret, sobretot en el segon temps, es va imposar a la Reial Societat que, en moltes fases de la trobada va ser superior al seu rival i que no va tenir la sort de cara en les jugades clau del xoc.
El segon tan local va estar precedit per una fallada de la meta Toño Ramírez i l’arquer brasiler Net va desbaratar poc després una acció en la qual és inexplicable que la pilota no entrara en la meta del València.
La trobada va començar amb una fase de control de joc per part de la Reial Societat, que es va ensenyorir de la pilota, encara que sense profunditat.
A mesura que passaven els minuts, el València, conduït per Parell, amb el suport del francés Francis Coquelin i de Carlos Soler, creixia, encara que li costava transformar la seua millorança en clares ocasions de gol.
De fet, la primera que va disposar va ser l’1-0, després d’una pilota robada en el centre del camp que Martín Montoya va enviar a Santi Mina perquè, de cap, batera a Toño.
Va estrényer més el València fins al descans, sense que la Real li inquietara i la trobada va arribar al seu equador amb mínim avantatge local.
L’equip d’Eusebio Sagristà va tornar a dominar en l’inici de la represa, encara que amb molta més presència en l’àrea rival que en el primer període i després d’una bona recuperació a l’eixida de la pilota, Mikel Oyarzábal va empatar la trobada.
El València estava desorientat i la Real s’havia ensenyorit del partit a força d’intensitat, maneig de la pilota i, sobretot, anticipació, sense que l’equip local, quan tenia la pilota, tinguera idees clares del que anava a fer amb ell.
No obstant això, en una arribada aïllada del València per l’esquerra, Toño no va atrapar la pilota i Mina va posar el 2-1 en el marcador just quan pitjor ho passava el seu equip davant una Real superior.
La dinàmica amb prou faenes va canviar, amb la Real propietària de la pilota davant un València que va entrar en l’última quart d’hora centrat a contenir a un rival que cercava almenys l’empat i que va poder aconseguir-ho en una falta que es va saldar amb una doble rematada que no va entrar per molt poc en la meta local (m.79).
El perill rondava la meta local i les seues eixides, l’equip de Marcelino García Toral es mostrava imprecís i sense amb prou faenes recursos per a controlar el partit, al que es van unir uns els minuts d’inferioritat després de la lesió de Paulista amb els tres canvis ja realitzats.
Fitxa tècnica:
2 – València; Net, Montoya, Gabriel Paulista, MurilloGayàCarlos Soler (Zaza, m.66), Coquelin, Parell, Guedes (Ferran Torres, m.73), Santi Mina i Rodrigo (Maksimovic, m.80).
1 – Reial Societat: ToñoOdriozolaAritz, Llorente, De la Bella, Zurutuza (Baptista, m.78), IllarraZubeldiaCanalesJuanmi (Januzaj, m.68) i Oyazábal.
Gols: 1-0, m.34: Santi Mina. 1-1: m.53: Oyarzábal. 2-1, m.67: Santi Mina.
Àrbitre: González Forts (comitè asturià). Va amonestar pel València a Rodrigo i Santi Mina i per la Reial Societat a Juanmi, De la Bella i Canales.
Incidències: partit disputat a Mestalla davant 37.195 espectadors. Es va guardar un minut de silenci per l’ertzaina Inocencio Alonso, mort aquest dijous a Bilbao en els incidents previs a l’Athletic-Spartak de Moscou.