Denuncien que 20 malalts de Covid-19 estan aïllats per parabens de fusta en l’UCI de l’Hospital General de València

Satse ha denunciat davant Inspecció de Treball la situació de l'UCI Covid del Consorci Hospital General de València, en la qual la "falta" d'habitacions d'aïllament per a pacients.

Satse ha denunciat davant Inspecció de Treball la situació de l’UCI Covid del Consorci Hospital General de València, en la qual la “falta” d’habitacions d’aïllament per a pacients “fa que els treballadors no tinguen separació dels pacients amb coronavirus, la qual cosa contravé els criteris tècnics de l’Institut Nacional de Salut i Higiene en el Treball INSHT”.

El sindicat d’infermeria ha explicat en un comunicat que l’UCI Covid de l’Hospital General esta dividida en dos sales, UCI Covid 1 i UCI Covid 2. Cadascuna d’elles compta amb cinc habitacions envidrades per a aïllar als pacients Covid, i 10 pacients més romanen en obert amb una separació entre llits de 2,4 metres i sense envidrament cap, únicament separats per parabens de fusta.

La majoria d’estos pacients estan intubats i produeixen aerosols, “la qual cosa fa impossible la contenció i separació d’ambients, considerant-se tota la sala, inclòs el control d’infermeria, contaminat”.

El control d’infermeria, en el qual els professionals monitoren les constants vitals dels pacients, “està a escassos tres metres dels llits sense envidrament i amb ventilació i depuració i renovació d’aire deficients, la qual cosa augmentaria els riscos de contagis d’estos professionals per la producció d’aerosols per part dels pacients intubats”, ha advertit.

Un altre “problema” d’esta UCI, que el Sindicat d’Infermeria també ha reflectit en la seua denúncia a Inspecció de Treball, és que compta amb una ràtio d’una infermera per cada 2,6 pacients, quan les recomanacions del Ministeri de Sanitat són d’una infermera per cada 1,6 pacients. SALA DE DESCANS UCI

Satse, així mateix, ha indicat que per ser un Servei Covid, els treballadors de l’UCI no poden eixir fora de la mateixa durant la seua jornada laboral per a menjar alguna cosa. Per això, compten amb una sala de descans per a entre 22 i 25 treballadors per torn, estant ara limitada a un aforament de quatre-sis treballadors per ser una sala tancada sense ventilació.

“Resulta molt complicat menjar alguna cosa en esta sala, o poder descansar un mínim durant el torn, ja que quan es pot fer un descans la sala pot estar completa d’aforament”, ha continuat.

D’altra banda, ha assenyalat que l’Hospital General de València és el centre sanitari que més targetes sanitàries atén de tota la Comunitat Valenciana. No obstant això, al juny la Direcció va decidir acomiadar a les infermeres de reforç contractades al març per a la primera ona.

Quan van augmentar els casos per la segona ona i es va intentar contractar de nou a les infermeres, estes ja havien trobat treball en altres Departaments de salut.

“Des de llavors, la Direcció ha fet diversos intents per trobar infermeres, tots ells infructuosos, de manera que no s’ha pogut reforçar de manera adequada ni les últimes plantes obertes ni les baixes per accident laboral per contagi que s’estan produint en la resta de sales”, ha assegurat.

CatalanSpanish