Més de 200 positius en el brot universitari de la UPV després de la festa de la residència

"Tenim positius a totes les universitats per les festes de la residència Galileo Galilei" afirma la secretària autonòmica que s'investiguen quatre celebracions privades de l'alumnat del col·legi major.

Més de 25.000 alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) reben des d’este dilluns formació en línia, després que el centre haja decidit suspendre les classes presencials al campus de Vera per un brot de coronavirus.

La mesura s’ha adoptat per “l’alt nivell de positius” que ha resultat de la vora 700 PCR que este divendres es van completar entre la comunitat universitària vinculada al Galileo Galilei, el col·legi major de gestió privada que hi ha al campus, segons va avançar este diumenge la UPV en un comunicat.

La docència a distància es mantindrà “mentre es facen rastrejos, es determine l’abast dels contagis i fins que les autoritats sanitàries indiquen una altra situació”, afirma la universitat. La resta d’activitats del campus es mantenen amb normalitat.

Tot i que encara no ha transcendit la xifra exacta de contagis, s’estima que superen els 200 positius, segons han confirmat a À Punt fonts de la conselleria de Sanitat. Esta incidència convertiria el brot de la UPV en un dels més grans de la Comunitat Valenciana. Les anàlisis preliminars avançaven que el 40% de les PCR havia resultat positiu.

Una vegada aïllada la població universitària i identificats els casos positius, el repte consisteix a localitzar i avisar els contactes estrets dels contagis. Tots hauran de passar deu dies en confinament, segons marca el protocol. “Ahir va ser un dia d’esglai, no esperàvem tants casos, però hui toca treballar” ha informat À Punt Roberto Renuncio, el responsable de Covid-19 de la UPV.

Els tècnics de la conselleria s’han reunit amb els responsables de la universitat a primera hora d’este dilluns per a coordinar la gestió del brot i les mesures addicionals que es puguen prendre.

CatalanSpanish