sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

2018: governs socialistes per a les persones

Ernest Blanch, Secretari general del PSPV de la Província de Castelló fa un resum polític de l'any 2018.

Encara que els socialistes som conscients que queda molt per fer, estem a punt d’acomiadar un any en què han passat moltes coses positives per a la ciutadania, com la reacció del Congrés, en el qual una majoria de diputats va decidir entonar el ‘ja n’hi ha prou’, posant fi al govern de Rajoy i del Partit Popular, que tan perillosament havia conviscut amb la corrupció.

Una lacra que coneixem molt bé a Castelló i a la Comunitat Valenciana, perquè durant anys va suposar una pesadíssima hipoteca reputacional que afortunadament hem pogut superar amb la impecable gestió del President Puig.

El canvi ha resultat molt beneficiós per a la província de Castelló, on el President del Govern, Pedro Sánchez ha convertit en realitat alguna cosa que semblava impossible: l’augment de les freqüències dels ferrocarrils entre Castelló i Vinaròs. I ha portat la certesa que, tal com ja succeeix amb l’AP-1 entre Burgos i Vitòria, l’1 de gener de 2020 l’autopista AP-7 quedarà lliure de peatge i serà gratuïta. No hi ha res més poderós que el fet, i estem aportant fets, i no paraules a la nostra forma de governar amb i per a la gent. El canvi de sensibilitat de un govern, com el d’Espanya, cap al nostre territori, les comarques de Castelló, tan necessitades de superar un greuge històric, és plausible i queda acreditat.

Els socialistes governem per a millorar la qualitat de vida de la gent, cosa que s’aconsegueix, entre altres, aplicant la sanitat universal i gratuïta, posant fi de pas al greu risc de contagis que la seua eliminació comportava. O aprovant el salari mínim de 900 euros, una quantitat encara molt modesta, però que suposa un increment del 22,3%.
Governs per a les persones que decreten la gratuïtat dels llibres de text, com va fer Ximo Puig en 2015, fet que comporta un estalvi anual de 11,1 milions d’euros per a 37.000 alumnes de la província de Castelló i les seues famílies.

Una Generalitat bolcada amb la creació d’ocupació. Sabem que els nivells d’atur són encara molt elevats i que els contractes i salaris continuen sent molt precaris, però s’ha avançat molt en sol tres anys, ja que quan Ximo Puig va arribar a la Presidència la taxa d’atur a la província de Castelló superava el 23% i ara se situa per davall del 15%. A això han contribuït els 19 milions d’euros invertits a les nostres comarques en 2017 en polítiques d’ocupació i els prop de 29 milions de 2019.

Però els socialistes som inconformistes per definició; volem continuar governant, perquè en quatre anys no ens ha donat temps a posar en marxa tots els projectes que aquesta societat precisa. Necessitem una altra legislatura per a culminar la transformació de la Comunitat Valenciana que encarna el President Puig, i la que lideren les nostres alcaldesses i alcaldes en les diferents ciutats i municipis.

També volem aconseguir el govern de la Diputació per a posar fi a les corts versallesques i donar pas a un nou model de gestió en el qual tot es faça per i per als ajuntaments, fonamentalment, per als més xicotets, als quals cal ajudar a superar el greu problema de la despoblació. La modernitat i avantguarda dels nostres responsables municipals al territori, gent senzilla que dedica el millor del seu temps en millorar la vida dels demés, son la millor proba d’aquest plantejament, amb governs propers i que han portat normalitat i eficiencia a la ciutadania, tan necessitada de polítiques públiques reals que augmentaren la seua qualitat de vida.Feliç 2019, ple de progressisme i felicitat.

Ernest Blanch.

Secretari general del PSPV de la Província de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado