```
jueves, 25 abril 2024

El Castelló aconsegueix la setena victòria consecutiva al guanyar al Recambios Colón(3-0)

El CD Castelló va començar 2016 amb bon peu en imposar-se davant el Recambios Colón (3-0) en la primera trobada de l’any, disputat a més en Castàlia. El conjunt de Kiko Ramírez es va avançar en la primera meitat de la trobada per mediació de Juanra, i no seria fins a la recta final del partit quan Meseguer i Gerard van arredonir la victòria, que ja és la setena consecutiva, i que aferma als ‘orelluts’ en la zona de promoció d’ascens a Segona Divisió B.

Albinegres i blaveros van cercar apoderar-se del control de l’esfèric durant el primer tram del partit. Kiko Ramírez va optar per no tocar l’onze tipus que va triar per al partit a Paterna, a excepció de Diego Carrillo (absent a causa d’unes molèsties) i que l’últim fitxatge, Jorge Giménez, es va encarregar de substituir en l’alineació inicial. Precisament Jorge va tenir la primera ocasió dels castellonencs quan l’electrònic reflectia el minut 10 de partit: el de Bétera, molt ràpid en l’extrem dret, es va internar en l’àrea i va xutar la pilota a porta, escapant-se el tir a escassos centímetres del pal dret. Pocs instants després, una altra vegada Jorge Giménez, assistit aquesta vegada per Pruden, va animar l’atac dels albinegres amb una nova ocasió, en el qual era el debut en Castàlia del jugador valencià.

El CD Castelló començava a animar-se i era indiscutible que era qüestió de temps que l’equip que més havia fet fins al moment prenguera avantatge en el marcador. Va ser Juanra qui, en el minut 20, va avançar al conjunt local quan, en una jugada a pilota parada, Pruden va traure i va trobar en l’experimentat futbolista d’Estivella el millor rematador de cap per a enviar la pilota penjada al fons de la xarxa. El conjunt de Kiko Ramírez, més calmat després del gol, va començar a traure el seu estil propi per a iniciar la fabricació de jugades que ampliara la renda golejadora del conjunt de la capital de la Plana. El Recambios Colón, per la seua banda, va reaccionar després del gol i també va protagonitzar diverses arribades amb perill. En una d’elles, Álvaro Campos es va veure obligat a intervenir després d’un tret enverinat de l’ex albinegre Adolfo, però el meta valencià va afrontar la resta del partit com un nero espectador, gràcies a la solidesa de la defensa.

Arribada al mitja hora de joc, Marenyà va assistir amb un bon va belar a Pruden qui, després de controlar-ho prop de l’àrea, va enviar el llançament per a dalt del travesser. El partit tornava a estar en terra de ningú, ja que el Recambios cercava amb obstinació l’empat, i al Castelló li estava costant arribar amb perill a la meta de Tamarit. Novament Jorge Giménez va poder, en el minut 39, posar el segon gol dels albinegres en la matinal de Castàlia, però amb l’1-0 es van marxar tots dos conjunts al túnel de vestuaris.

Després de la represa, el Castelló va afrontar el segon temps amb la necessitat d’anotar un segon tant que assegurara els tres punts, ja que l’equip de Sedaví va poder, en diverses ocasions, empatar la trobada. Luismi Ruiz, autor del primer tant albinegre a Paterna que va obrir la llanda de la remuntada en l’últim partit de 2015, es va atrevir en els primers minuts de la segona part amb una internada que va crear perill en la porteria de Tamarit. També Antonio, amb una doble ocasió, va poder posar el segon gol albinegre en el marcador després de dues rematades que van alçar als afeccionats dels seus seients, però els minuts passaven i la tensió per que el segon gol arribara es palpava en l’ambient.

Meseguer no va fallar a la seua cita amb el gol
Mancant vint minuts per a la conclusió de la trobada, Kiko Ramírez va refrescar certes posicions per a certificar la victòria. El tècnic català, primer, va retirar a Jorge Giménez i va donar entrada a Dani Escriche, canterà del Juvenil A de Divisió d’Honor, qui es va estrenar amb el primer equip. Escriche va demostrar bones maneres i es va atrevir en diverses jugades de perill a favor dels castellonencs. Però va anar de nou Charly Meseguer, que es troba travessant un moment de forma formidable sent el pichichi albinegre amb set gols, qui no va tornar a fallar a la seua cita amb el gol. Corria el minut 69 quan, després que Pruden penjara una bona pilota per la banda esquerra, el de Vila-real caçara el rebutge en el cor de l’àrea i, amb una tranquil·litat pasmosa, posara el segon gol local. Meseguer va anotar el gol de la tranquil·litat i que va permetre jugar al Castelló molt més alliberat de pressió en la cambra d’hora final.

Ramírez va apurar els seus canvis, retirant a Marc Castells per a donar entrada a Borja Gracia i, finalment, va retirar al golejador Meseguer –que es va marxar ovacionat per la graderia- i va introduir a Gerard Hernando. Va ser, com es diu popularment, arribar i moldre. En una bona arribada que va protagonitzar Gerard per la banda esquerra, el canterà va batre al meta Tamarit amb una preciosa vaselina que el meta valencià va arribar a fregar amb els guants però el tir va aconseguir entrar en la porteria, col·locant el definitiu 3-0 en el lluminós en la recta final de la trobada.

El CD Castelló, d’aquesta forma, va sumar tres importants punts al seu caseller amb un resultat alguna cosa engruixat i que, més enllà dels gols, l’equip dirigit per Kiko Ramírez dóna bones sensacions i seguretat per a afrontar la segona volta, la més important de cara al play off d’ascens.