21,3 milions d’euros per a les Organitzacions de productors de fruites i hortalisses

En total, dins de l'exercici FEAGA, la Generalitat ha abonat 35,7 milions d'euros.

Publicitat

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha autoritzat el pagament de 21,3 milions d’euros per a les organitzacions de productors de fruites i hortalisses.

Estes entitats són organismes fonamentals de la PAC (Política Agrícola Comuna), que permeten orientar les mesures d’ajudes sectorials de l’OCMA (Organització Comuna de Mercats Agraris), i que possibiliten fer front als desafiaments estructurals que viuen les explotacions valencianes, un sector que agrupa en organitzacions de productors prop de 40.000 titulars d’explotacions en la Comunitat.

PublicitatRovira  

Per este motiu, des de la Conselleria es treballa per a dur a terme una bona defensa de les polítiques del sector de fruites i hortalisses de cara a la pròxima reforma de la PAC, que en estos moments està debatent-se entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i les comunitats autònomes.

En concret, des del mes de setembre de 2019, la Conselleria d’Agricultura ha tramitat 21,3 milions d’euros. Esta xifra se suma als pagaments realitzats amb anterioritat, que suposen un acumulat de 35,7 milions d’euros en l’exercici Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) que acaba de finalitzar.

Abans del 15 de setembre de 2019 les organitzacions van presentar els seus programes anuals 2020. Es tracta d’uns documents de planificació molt acurada de les actuacions previstes per a l’any vinent, per les quals es demana finançament a la UE. De moment, la Conselleria d’Agricultura està estudiant estos plans anuals per a aprovar-los abans que acabe 2019.

La directora general de la PAC, Maite Cháfer, ha valorat els objectius d’innovació, modernització, conservació de la biodiversitat, així com l’ús i la gestió sostenible dels recursos, entre altres, que desenvolupen les organitzacions de productors. Ha destacat, a més, el treball exercit pel personal de l’Administració autonòmica, que permet que els fons arriben a temps a les organitzacions.

PublicitatJuega Limpio Orihuela