15.7 C
Valencia

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Reconstruir, impulsar, protegir i fer més sostenible la província de Castelló són els quatre eixos fonamentals en què es distribuiran els més de 168,3 milions amb què contarà el 2021 la Diputació de Castelló. És a dir, 22 milions més que en el pressupost del 2020.

La xifra suposa un increment del 13% respecte al d’enguany encara que cal tindre en contes que açò ha estat possible per la futura incorporació de 20 milions en romanents. Una acció que en termes reals no serà possible fins març del 2021, però que com ha explicat del diputat responsable dels comptes, Santiago Agustí, “s’ha fet així, amb un actiu financer, que és cert que és romanent, però perquè el que es volia era guanyar-li temps al temps”.

“Un pressupost històric per un moment històric que naix del diàleg i del consens”, com l’ha qualificat el president de la Diputació, José Martí qui ha detallat les quatre grans àrees amb què es vertebra a través dels 18 programes mitjançant els quals es concreta.

Reconstruir Castelló

En primer lloc, amb 37,4 milions, la Diputació “pretén convertir-se en el motor de recuperació de la província”, ha remarcat Martí. Un objectiu desenvolupat a patir de cinc plans. ‘Reactivem 135’, amb 12,6 milions d’euros, el Pla ‘Reactivem empreses’, amb 5 milions d’euros “perquè els ajuntaments els destinen a les xicotetes empreses i on consideren. En tercer lloc, un fons d’11,2 milions en el pla ‘Reactivem Cooperació‘ i per últim ‘Reactivem Economia’ per a fomentar l’ocupació dotat amb 3,5 milions, sense oblidar l’apartat ‘Reactivem Turisme’ amb 5,7 milions d’euros.

Impulsar Castelló

- Publicitat -

En este apartat, amb 32, 5 milions d’euros, la cultura, els esports i les infraestructures són les grans protagonistes. Dins d’ací, hi ha també diversos plans diferents. Per exemple, Martí ha destacat les inversions per a reactivar la Cultura, “com a novetat hi ha una partida 400.000 euros per organitzar esdeveniments culturals en els 135 municipis, i això a més dels 600.000 euros en subvencions a associacions que organitzen esdeveniments”.

Pel que fa al patrimoni també hi ha més de 2,2 milions d’euros destinats a diverses actuacions. Destaquen per exemple, “la rehabilitació del Santuari de Penyagolosa, els castells de Peníscola, o la casa Abadia de Vilafamés, entre altres”, ha apuntat.

- Publicitat -

En el Pla ‘Reactivem Esport’, la partida supera els 4,5 milions d’euros i “per primera vegada es tripliquen les ajudes als clubs d’esports base”.

Un altre pla és el “Reactivem Bombers” amb una aportació de més d’11 milions que també suposarà, com ha volgut posar de manifest el president, “la creació de 19 places noves, que des del 2006 no hi havia convocatòria”.

En este apartat, cal sumar també 10,4 milions per a reactivar infraestructures i una última partida destinada a projectes d’investigació.

Protegir

El tercer objectiu és el de protegir Castelló, segons ha explicat el president de la Diputació, referint-se als 11 milions d’euros que es destinaran principalment al reforç dels serveis socials fonamentals, “amb un increment de 2,3 milions per a subvencionar a 124 municipis”. També hi ha 2,7 milions destinats pel complex de Penyeta Roja i a 238.000 euros “per a continuar avançant cap a la igualtat real“.

Desenvolupament Sostenible

En este apartat hi ha destinats més de 14 milions d’euros dividits en quatre grans plans. D’una banda els 9,2 milions d’euros al pla Reactivem Aigua, d’altra banda el pla reactivem residus amb 3,2 milions d’euros.

En tercer lloc, dins d’este apartat de sostenibilitat, s’emmarca el pla Reactivem Energia i per últim el pla Reactivem Natura.

En este àmbit, el diputat de Compromís, Ignasi García, ha destacat també la importància del que suposa el canvi d’actitud enfront de la sostenibilitat de la província en aspectes com l’aigua o la correcta gestió dels residus i amb les línies d’educació ambiental. Garcia ha destacat també en altres àrees, aspectes com la importància clau de la digitalització per a aconseguir la igualtat entre els municipis que evite la despoblació, però per damunt de tot, ha reiterat “el tarannà d’estos pressupostos ambiciosos i consensuats”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià