Els 22 monuments ja lluïxen tota la seua esplendor en els carrers de Mislata

Amb els 22 monuments ja en el carrer, Mislata encén la metxa de les Falles per a viure els quatre dies més intensos del calendari. Al final, totes les comissions han pogut completar sense incidents la tradicional nit de la plantà i els jurats de cadascuna de les seccions han anat passant al llarg de tot el matí per les onze falles de Mislata, que competeixen en diferents seccions, de la tercera a la setena, per a valorar la qualitat artística, l’enginy i la gràcia de cada monument.

Des de la nit de la plantà, les comissions de Mislata i els més de 4.000 fallers i falleres envaïxen els carrers i places per a festejar la seua setmana gran. Arriben els dies de música i pólvora, torna la sàtira i la bellesa dels monuments i es respira un ambient festiu únic, capaç de contagiar a la resta de la ciutadania d’eixe esperit faller tan nostre.

En tots els casals l’activitat s’ha tornat trepidant. Cercaviles, macletaes, sopars i revetles omplen una agenda que ja no pararà fins al pròxim dia 19 de març. A part del programa de cada comissió, hi ha diversos actes en els quals participaran de forma conjunta totes les comissions, com el tradicional costum de visitar l’Ajuntament per a signar en el Llibre d’Or. Serà el dissabte dia 18 de març al matí, quan les falleres majors i presidents estampen la seua signatura en un llibre que guardarà per sempre els seus noms i el record d’un any inoblidable per a tots ells.

Però abans tenen la cita amb la patrona dels valencians. Demà divendres, dia 17, el sector de Mislata desfilarà pel carrer Sant Vicent de València a partir de les 19 hores, per a vestir amb les flors de Mislata el mantell de la Verge dels Desemparats. I el 19 al matí, arribarà el torn de l’homenatge a la patrona de Mislata, la Mare de Déu dels Àngels, i a Sant Josep.

CatalàEspañol