domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els 22 monuments ja lluïxen tota la seua esplendor en els carrers de Mislata

Amb els 22 monuments ja en el carrer, Mislata encén la metxa de les Falles per a viure els quatre dies més intensos del calendari. Al final, totes les comissions han pogut completar sense incidents la tradicional nit de la plantà i els jurats de cadascuna de les seccions han anat passant al llarg de tot el matí per les onze falles de Mislata, que competeixen en diferents seccions, de la tercera a la setena, per a valorar la qualitat artística, l’enginy i la gràcia de cada monument.

Des de la nit de la plantà, les comissions de Mislata i els més de 4.000 fallers i falleres envaïxen els carrers i places per a festejar la seua setmana gran. Arriben els dies de música i pólvora, torna la sàtira i la bellesa dels monuments i es respira un ambient festiu únic, capaç de contagiar a la resta de la ciutadania d’eixe esperit faller tan nostre.

En tots els casals l’activitat s’ha tornat trepidant. Cercaviles, macletaes, sopars i revetles omplen una agenda que ja no pararà fins al pròxim dia 19 de març. A part del programa de cada comissió, hi ha diversos actes en els quals participaran de forma conjunta totes les comissions, com el tradicional costum de visitar l’Ajuntament per a signar en el Llibre d’Or. Serà el dissabte dia 18 de març al matí, quan les falleres majors i presidents estampen la seua signatura en un llibre que guardarà per sempre els seus noms i el record d’un any inoblidable per a tots ells.

Però abans tenen la cita amb la patrona dels valencians. Demà divendres, dia 17, el sector de Mislata desfilarà pel carrer Sant Vicent de València a partir de les 19 hores, per a vestir amb les flors de Mislata el mantell de la Verge dels Desemparats. I el 19 al matí, arribarà el torn de l’homenatge a la patrona de Mislata, la Mare de Déu dels Àngels, i a Sant Josep.

Últimas noticias

Contenido relacionado